19 octombrie 2024
ActualitateLa Barsanesti, zapada a distrus acoperisul unei scoli

La Barsanesti, zapada a distrus acoperisul unei scoli

Barsanestiul a pasit cu stangul in noul an. Din cauza caderilor abundente de zapada, acoperisul unui corp al Scolii Generale din localitate a cedat. Comuna are nevoie urgenta si de bani pentru reabilitarea unui pod, pentru asfaltarea si reasfaltarea unor drumuri judetene si comunale.
Comuna are nevoie de investitii, iar mana de ajutor nu se intrevede la orizont. Investitiile din ultima perioada s-au rezumat doar la punerea pe picioare a unitatilor scolare, dar si acolo au mai ramas multe de facut, fapt confirmat si de incidentul de zilele trecute. aDin cauza caderilor abundente de zapada, aproximativ o patrime din acoperisul unei cladiri din ansamblul unitatii scolare s-a prabusit. Am incercuit zona si am anuntat evenimentul la Bacau. Cadirea in cauza nu adapostea sali de clasa. Mai functionau doua sali ale bibliotecii scolare, sala de sport si depozite de carte scolara si material didactic. Adevarul este ca trebuia consolidata, desi, nu se mai invata acolo de trei ani”. Viceprimarul Costica Petcu ne-a declarat: aSperam sa obtinem o expertiza tehnica prin care sa se stabiliasca daca e oportun sa reabilitam aceasta cladire asa cum s-a intamplat cu celelalte doua corpuri ale scolii, corpul B si C in care invata elevii claselor I-IV si V-VIII.”

Podul trebuie consolidat



Podul ce leaga localitatile Barsanesti si Caraclau, aflat chiar la limita dintre cele doua sate, trebuie reabilitat. Podetul aplasat pe Drumul Comunal (DC) 153 nu mai poate fi traversat cu camioane ce depasesc gabaritul de 3 tone. aAvem proiect pentru refacerea unui pod comunal pentru care am facut deja studiul de fezabilitate. Pentru consolidarea lui ne-ar trebui 5 miliarde de lei vechi si speram sa obtinem ajutor guvernamental, ca din bugetul propriu nu ne permitem sa facem investitia. La nivel declarativ ni s-a spus ca o sa fin ajutati, dar nu am primit niciun ban. In 2005 cand am mai apelat la sprijinul autoritatile judetene nu a primit nimic”. Viceprimarul Petcu mai spune ca in comuna este neaparat necesara asfaltarea drumurilor si aici fiind vorba de Drumul Judetean (DJ) 116 pe o portine de 5 kilometri. aTrebuie modernizat pentru ca partial a fost turnat asfalt bun iar pe o portiune a fost turnat asfalt electoral, iar acolo drumul este foarte prost”, ne-a mai precizat viceprimarul comunei. Scris de Alex Botezatu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img