24 octombrie 2024
ActualitatePiata Centrala fierbe. Modernizare cu scandal

Piata Centrala fierbe. Modernizare cu scandal

Florarii din Piata Centrala au ajuns la capatul rabdarii. Desi li s-a promis in urma cu o saptamana ca se vor muta in sectorul pentru flori, au ramas tot in corturile improvizate din parcarea pietei. Marfa ingheata peste noapte, iar floraresele dardaie langa buchete. De cateva zile, au ramas si fara tarabe, dar li se solicita in continuare chiria pentru acestea. In raionul pentru flori de la etajul pietei, lucrarile merg extrem de incet. Mai mult, floraresele sunt nemultumite si de noua compartimentare. Acestea sustin ca nu gasesc intelegere la conducere si ca primesc doar amenintari.

Renovarea spatiilor de la etajul Pietei Centrale a inceput in vara. Printre cei evacuati de pe vechile amplasamente se numara comerciantii de flori. Acestia si-au improvizat spatii in parcarea pietei. Au indurat canicula verii, ploile de toamna, iar acum lupta cu temperaturile scazute. Marfa ingheata peste noapte si ajunge la gunoi. Femeile de la tarabe sunt incremenite de frig. Li s-a promis de o saptamana ca se vor intoarce in raionul pentru flori, dar au ramas tot in parcare. Floraresele sustin ca daca isi arata nemultumirea se aleg cu amenintari din partea sefilor din piata. De cateva zile, au fost lasate fara tarabe. Chiar daca tin vasele cu flori pe asfalt, sunt obligate sa plateasca in continuare chiria la metrul patrat de taraba. aSuntem dusi cu vorba mereu, ne-a declarat Licuta Pletea. Ba ne muta peste o saptamana, ba peste doua. Ne-au luat si tarabele de aici si tinem florile pe jos, pe unde putem. In schimb, vine taxatoarea si ne ia chiria la taraba.” Femeile spun ca lucreaza in conditii inumane, sub corturi pe care le umfla vantul, care cedeaza la ploaie, cu picioarele in apa. aCand ne plangem de conditii, ni se spune sa mergem acasa, spune si Margareta Pal. Ne trimit la prasit”.



Ultimele lucrari merg prea incet

Comerciantii de flori sunt nemultumiti si de rezultatul lucrarilor de modernizare. Modul in care sunt asezate tarabele le ingreuneaza activitatea. aNu au lasat loc intre tarabe, explica Geanina Cojocaru. Ca sa iesim in fata acestora, unde sunt expuse florile, trebuie sa ocolim foarte mult. Florile nu se vand ca patrunjelul. Trebuie prezentate clientilor”. Vasile Munteanu spune ca fiecare magazin ar fi trebuit sa aiba cale de acces si spatiu de expunere. Tarabele sunt inghesuite, lipite de stalpii de sustinere a acoperisului. aNici nu se pot deschide usile de la unele tarabe, a mai spus Geanina Cojocaru. Cand ne-am plans conducerii pietei am fost amenintati. Directorul mi-a spus ca nu ma mai primeste in biroul sau. Este dreptul meu sa spun ce nemultumiri am, fiindca sunt contribuabil”.a Saptamana trecuta directorul Administratiei Pietelor promitea ca Mos Nicolae ii va prinde pe florari in spatiile modernizate. Intre timp, planurile s-au schimbat. Tarabele au fost amplasate, dar s-a decis sa fie si vopsite. aPana vineri seara sper sa terminam, ne-a declarat directorul Constantin Curcudel. Stiu de ce sunt nemultumiti cei cu florile. Ar fi vrut sa stea numai ei in sectorul acela, dar nu se poate. Oricum, sunt mai putine tarabe decat inainte. Am exclus una. Au loc destul”. Directorul nu recunoaste ca i-a amenintat pe florari. Cert este ca ritmul de lucru este incet. O singura muncitoare vopsea ieri tarabele.
Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img