20 septembrie 2024
OpiniiEditorialAu ales România

Au ales România

Exista tendinta, data mai ales de cursul zbuciumat al vietii, sa discuti pe un ton mai ridicat, sa scrii cu nervi, cu incrâncenare, aproape de ura, despre toate lucrurile negative, rele care ni se intâmpla, uitând parca sa ridicam privirea spre normalitate, spre ceea ce se petrece lânga noi si asupra careia ar trebui sa te opresti macar pentru o clipa.

Stiu, ne e greu tuturor, din ce in ce mai greu, ne supara câte nedreptati vedem ca se consuma in fiecare zi, ne deranjeaza când, in loc sa se ieftineasca, viata e din ce in ce mai scumpa. Auzi de aparitia a tot soiul de taxe, de impozite sau de produse care se scumpesc, se tot scumpesc, de banii care nu-ti mai ajung, care se topesc pe facturi, de boli sau, mai trist, de pierderea unei cunostinte, care nici macar nu ti-era foarte apropiata, dar te doare, pentru simplu fapt ca esti om si ai sentimente, traiesti cu ele.



Personal, ma bucur când vad ca, in realitate, lumea – o parte din ea – parca nu e asa de incrâncenata sau, cel putin, a inceput sa nu mai fie asa. Ma bucura sa vad ca tinerii, copiii nostri, unii netrecând inca de pragul maturitatii, se dovedesc a fi mai maturi decât cei mari, participa la tot soiul de actiuni de voluntariat, fiind dispusi sa aloce timp, bani si alte resurse pentru folosul semenilor care din nefericire, nu au avut sansa unei vieti normale.

Notez, cu litere de-o schioapa, initiativa unor copii care, in alte conditii, s-ar putea presupune ca nu le lipseste nimic acasa, dar care, in nebunia lor frumoasa, s-au gândit sa initieze o campanie, la nivel national, intitulata “De ce alegi România?” prin care doresc, simplu si concis, sa promoveze România si valorile ei, pe care, zic ei, românii trebuie sa le cunoasca si sa si le însuseasca.

La final, de ziua României, de ziua noastra, acesti vesnic dedicati voluntariatului vor sa constate ca exista sute de motive pentru a alege, fie ca rezident sau turist, frumoasa România! Ei au ales, deja, România, se vede, de aceea subscriu si ma alatur lor, cu toata fiinta.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img