18 octombrie 2024
ActualitateAccident mortal la Plopana/27 de bacauani si-au pierdut viata in evenimente rutiere

Accident mortal la Plopana/27 de bacauani si-au pierdut viata in evenimente rutiere

Un alt copil a pl&atildetit cu viata lipsa de supraveghere a p&atilderintilor. Nenorocirea s-a intamplat duminic&atilde dup&atilde amiaza, la ora 18.45, pe DN2 F, in localitatea Plopana. Narcisa D., in varst&atilde de 6 ani, a vrut s&atilde traverseze soseaua. Si asa cum fac mai toti copiii, micuta nu s-a uitat nici in stanga nici in dreapta si a zbughit-o in strad&atilde. Numai c&atilde a avut ghinionul ca in acel moment s&atilde apar&atilde un autoturism Peugeot, la volanul c&atilderuia se afla Costel Bogdan C., in varst&atilde de 24 de ani, din localitatea Birlad. Soferul a c&atildelcat cu putere frana, incercand s&atilde evite copilul ce i-a ap&atilderut dintr-o dat&atilde in fata masinii. Dar toate manevrele s-au dovedit zadarnice. Narcisa a ajuns sub rotile automobilului. Fetita a fost transportat&atilde imediat la Spitalul Judetean de Urgent&atilde si internat&atilde la sectia Terapie Intensiv&atilde, in com&atilde de gradul IV. In pofida tuturor eforturilor, cadrele medicale nu au putut s&atilde salveze viata fetitei. Ieri dimineat&atilde, aceasta a trecut in lumea umbrelor, spre disperarea p&atilderintilor. Chiar dac&atilde micuta are partea ei de vin&atilde in comiterea evenimentului rutier, Costel Bogdan C. s-a ales cu un dosar penal. El va trebui s&atilde r&atildespund&atilde in fata instantei pentru acuzatia de omor din culp&atilde.

Alte cruci pe &#8222soseaua mortii”



De la inceputul acestui an, in judetul Bac&atildeu s-au inregistrat 59 de accidente grave de circulatie. In urma acestora au murit 27 de persoane, iar alte 46 au ajuns la spital in stare grav&atilde. &#8222In pofida acestor cifre , fat&atilde de aceeasi perioad&atilde a anului trecut sunt mai putine evenimente rutiere, precizeaz&atilde comisarul sef Ionel Mirica, seful Serviciului Politiei Rutiere. De exemplu, in 2005, pan&atilde la data de 15 mai ne-am inregistrat cu 89 de accidente grave de circulatie, soldate cu 30 de morti si 70 de r&atildeniti grav”. Principalele cauze care conduc la aceste tragedii sunt in primul rand travers&atilderile neregulamentare si nerespectarea regimului legal de vitez&atilde. &#8222Mai trebuie mentionate si efectuarea neregulamentar&atilde a menevrelor de dep&atildesire, neatentia in conducere si neacordarea de prioritate pietonilor, mentioneaz&atilde subcomisarul Teo Iacovache, de la Serviciul Politiei Rutiere. Nu este lipsit de important&atilde si faptul c&atilde ponderea accidentelor grave s-a mutat in prima perioad&atilde a s&atildept&atildemanii ( aproximativ 80 la sut&atilde din total), in intervalul orar 18.00 – 24.00. De asemenea, cele mai multe evenimente rutiere s-au produs in afara localit&atildetilor, respectiv mediul rural”. Drumul National 2 supranumit si &#8222soseaua mortii” detine suprematia in ce priveste num&atilderul victimelor accidentelor rutiere.

Amenzile si dosarele penale nu-i linistesc pe soferi

Politistii de la circulatie fac tot posibilul s&atilde previn&atilde toate aceste nenorociri rutiere prin amenzi consistente si chiar dosare penale. De la inceputul acestui an s-au aplicat peste 20.000 sanctiuni contraventionale, valoarea acestora fiind de 900.000 RON. In colimator au intrat mai ales vitezomanii, soferii care uit&atilde s&atilde poarte centurile de sigurant&atilde, cei care nu se ingrijesc de starea tehnic&atilde a autovehiculelor si conduc&atildetorii auto care trag la m&atildesea inainte de a se urca la volan. De asemenea, politistii de la SPR au retinut in vederea suspend&atilderii peste 400 de permise auto si 312 certificate de inmatriculare. &#8222Tot ca o m&atildesur&atilde pentru disciplinarea participantilor la trafic, in special a conduc&atildetorilor auto vitezomani, in ultimele dou&atilde luni s-a mers pe inregistrarea video a abaterilor si sanctionarea in lips&atilde a celor vinovati. Acestia si-au dat seama c&atilde trebuie s&atilde suporte consecintele greselilor comise in trafic cand s-au trezit cu sanctiunea acas&atilde. Metoda d&atilde rezultate, pentru c&atilde soferii nu stiu cand sunt inregistrati si in ce localitate”, precizeaz&atilde comisarul sef Ionel Mirica. Datorit&atilde multiplelor evenimente produse pe &#8222soseaua mortii” politistii spun c&atilde vor actiona chiar si cu trei camere video montate pe masinile de politie, care vor circula pe DN2 la un interval de zece minute. Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img