18 octombrie 2024
ActualitateCinci traficanti de carne vie au ajuns la zdup Bacauance...

Cinci traficanti de carne vie au ajuns la zdup \ Bacauance – marfa pentru spanioli

Cinci traficanti de carne vie au ajuns dupa gratii, in timp ce al saselea este dat in urmarire generala. Politistii bacauani si procurorii de la Directia de Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bacau erau cu ochii pe retea de un an. Deocamdata se stie doar de zece victime ale proxenetilor, insa anchetatorii cred ca numarul fetelor traficate in Spania pentru prostitutie este mult mai mare.

Reteta utilizata de proxenetii cu cinci clase pentru racolarea victimelor a fost simpla si eficienta. Alberto Rascu, in varsta de 34 de ani, fratele lui, Tiberius Bandur (fost Rascu), zis &#8222Valter”, in varsta de 28 de ani, Nicolae Antimon, zis &#8222Fildes&#8222, de 24 de ani, Vasile Stoica, zis &#8222Pichirita”, de 32 de ani, Ion Calauz, de 30 de ani si Marin Ivanovici, de 32 de ani, puneau ochii doar pe fete aratoase, dar sarace. Ei le promiteau tinerelor ca le asigura in Spania locuri de munca bine platite si ca le ajuta sa ajunga la destinatie neconditionat. Si in cazul codanelor care se temeau ca vor sfarsi ca marfa pentru proxeneti, cei sase tot gaseau cai de a le suci mintile. Ei le promiteau ca le iau in casatorie. Dar pentru a avea o piatra de temelie serioasa la viitorul camin, indivizii le spuneau ca se impune sa aiba niste bani la &#8222ciorap”. Prin filiera lui Rascu, in perioada 2004-2005, zece tinere din Bacau, unele dintre ele minore, au ajuns in Spania. Alberto cu fratele lui s-au ocupat de actele victimelor si transportul lor pana in Madrid, iar de acolo, fetele au intrat in grija celorlalti proxeneti din gasca.



Prostituate de nevoie

Cateva fete au fost cazate in apartamentul lui Nicolae Antimon, iar celelalte au ajuns intr-un hotel ieftin de la marginea Madridului. Tinerele au fost lasate cateva zile sa se acomodeze cu orasul si strainii. In acest timp, proxenetii s-au facut ca le cauta de munca. Apoi le-au spus de la obraz ca e greu sa le gaseasca un serviciu, dar ele trebuie sa achite neaparat cheltuielile de deplasare si cazare. De voie, de nevoie, bacauancele au trebuit sa-si vanda trupul ca sa faca rost de bani. Cunoscand foarte bine mersul in Madrid, gasca lui Rascu le-a dus in doua locuri, respectiv la localul Kapry si clubul Cuba, ambele aflate in zona aeroportului madrilen. Proxenetii au mers pana acolo incat au stabilit si tariful fetelor. Pentru jumatate de ora de sex, ele trebuiau sa solicite clientului 60 de euro, iar intre orele 22.00 si 6.00, tinerele aveau destule solicitari din partea barbatilor dornici de amor ieftin.

Masini, vile si bani pe spinarea bacauancelor

Fetele s-au dovedit adevarate mine de aur pentru cei sase proxeneti, care au inceput sa prinda cheag, de la o zi la alta. Clanul lui Rascu si-a luat masini luxoase, si-a facut case, a strans bani la saltea. Numai ca starea de bine a durat doar pana zilele trecute, cand politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si procurorii de la Directia de Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bacau au bagat dupa gratii pe Rascu, Bandur si Antimon. In acelasi timp, politistii spanioli i-au pus la &#8222rece” pe Stoica si Ivanovici. Pentru ca a reusit sa se puna la adapost, inainte sa fie arestat, Calauz este cercetat in lipsa. Anchetatorii aveau informatii despre proxeneti de aproximativ un an, insa a fost greu sa stranga probe care sa-i infunde pe traficantii de carne vie. Politistii si procurorii au avut ce sa confiste de la cei sase indivizi: 3 autoturisme BMW, 22.300 de euro si 21.700 dolari. &#8222Suspectii au fost trimisi in judecata pentru constituirea in grup infractional si trafic de persoane. Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca sa-si petreaca dupa gratii pana la 20 de ani din viata”, a precizat comisarul Valerica Manole, ofiterul de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img