18 octombrie 2024
Actualitate"Fetita din cusca" - marfa pentru Occident

„Fetita din cusca” – marfa pentru Occident

@ Mama Marianei isi acuza o verisoara ca a vrut sa-i vanda copilul

&#8222Mihaela Pop, o vara de-a mea, a luat bani, ne-a declarat Mariana Bourici. De la ea a pornit tot. A luat bani. La ea au venit italienii si au vrut sa-mi ia fata de tot. Italienii spuneau ca o iau, ca dau ajutoare, o incadreaza intr-o casa buna. Bunica nu a vrut sa o dea. Fata mea era bine ingrijita. Spuneau la televizor ca e intarziata, dar taica-sau a vorbit la 5 ani. Neamurile iti fac rau, asta-i.&#8221 Prin satul Galeri si chiar in toata comuna Horgesti, oamenii vorbesc acelasi lucru: ca micuta Mariana a fost ravnita de italieni. Mihaela Pop ne-a facut declaratii cu multa reticenta. Ea stie ce vorbeste gura lumii. „Nu-i adevarat ca am luat bani sau ca am vrut sa-i vand copilul. Foarte multa lume din sat spune asa. Eu am lucrat in Italia si ii cunosteam pe cei doi barbati italieni. Le-am spus ca am cununia civila, iar ei au zis ca sunt cu treaba prin Romania si vor sa vina pe la mine. Cand filmau pe aici peisaje, a venit bunica Marianei si a zis sa-i las sa mearga si la ea, ca poate ii dau bani. Eu habar nu am ce a mai fost&#8221. Mihaela Pop spune ca, daca ar fi luat bani de la italieni pentru micuta Mariana, nu ar fi stat acum cu parintii ei.



Mariana, subiect sensibil la Primaria Horgesti

&#8222Fata asta a lui Pop a lucrat in Italia, a venit cu niste italieni, au pacalit-o pe batrana ca ii dau ajutor sa ii lase sa faca filmuletul cu fetita. De acolo a pornit totul. Eu nu stiu daca a luat bani sau nu&#8221, ne-a declarat primarul Bogdan Eugen. Povestea i-a suparat mult pe functionarii din comuna Horgesti. Secretarul Costica Mitica spune ca bunicul micutei e de apreciat. „A avut grija de ea dupa puterile lui, spune secretarul. A ferit-o de foc, de apa, si a ajuns sa apara la televiziune ca un raufacator care a maltratat-o. Nu-i decat un om batran si sarac, asa cum sunt multi pe la noi&#8221. Autoritatile spun ca fetita nu a suferit de frig si foame si ca a trait mai bine decat copiii din canalele de la oras.

Copilaria incepe la doi ani si jumatate

Mariana a fost incredintata de trei zile familiei Iorgu si Iustina Bourici, veri cu mama ei. Cine se asteapta sa vada un copil speriat, ca un iepuras abia scos din cusca, se inseala. Mariana alearga prin casa, rade la ai casei si la strainii care se perinda pe la poarta sa o vada. Unchiul nu vrea sa o mai arate lumii. „Ajunge! Vrem sa duca o viata normala&#8221. Iustina Bourici ne cheama in casa. E mandra ca fetita s-a atasat de ei. „Un copil scump, cuminte si pupacios. As creste-o pana la 18 ani daca mi-ar da-o legea. Doarme cu mine. Ne spune mama si tata. Ieri a venit sa o vada strabunica ei si s-a bucurat. Tot scandalul asta a speriat-o. Tresare in somn, dar va uita&#8221. Mariana are in frunte o zgarietura, de la prima ei intalnire cu oglinda: a vazut in fata ei o fetita frumoasa, blonda cu ochi albastri ca de ingeras, si a vrut sa o pupe. „Nu stia de oglinda si de jucarii. Acum are de toate&#8221, spune Iustina Bourici. Mariana sta mandra intr-o masina uriasa, in mijlocul camerei. Se uita cand la desenele animate, cand la aparatul foto. „Nu stie de supa, de lapte, de alte mancaruri. Se vede ca a crescut doar cu uscaturi. Nu face la olita, dar va invata&#8221, spune cu mandrie „mama&#8221 Iustina. Are multe de recuperat, dar este o fetita inteligenta si sanatoasa, care incepe sa traiasca, abia acum, copilaria.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img