18 octombrie 2024
ActualitateInfernul din blocul "NATO" a devenit migrator

Infernul din blocul „NATO” a devenit migrator

Blocul de locuinte &#8222NATO”, Buhusi. A ajuns celebru. A fost subiect si pentru televiziunile internationale. Initial, imobilul a fost al Grupului scolar din localitate. Dupa 1990, indemnati subtil de un primar care voia voturi, romii au invadat acest imobil cu patru etaje. Astazi, cladirea a ajuns o ruina epidemica. N-are ferestre, apa curenta, curent electric, grupuri sanitare. N-are nimic. Mobilierul a fost distrus, parchetul pus pe foc, instalatiile sanitare distruse suta la suta. Sobolanii, puricii si paduchii convietuiesc vesel cu vreo 35 de familii de rromi. Vreo suta de locatari au, in ultimul timp, si contracte de inchiriere. Vecinii blocului, proprietari ai caselor particulare, stau mereu cu jalba in protap. Imobilul, care este si cuibusor de nebunii pentru infractori si proxeneti, le sta ca un ghimpe in coasta.

Infractorii si proxenetii au intrat in &#8222NATO”



Mizeria e de nedescris. O latrina de langa bloc, fara usi, este folosita de toti locatarii. La cativa metri sunt casele unor oameni care chiar sunt gospodari. In urma cu o luna, politistii au arestat cinci infractori: fratii Lupu, fratii Florea si Manolache Relu. Ieri dimineata, pe cand locatarii inca dormeau dusi desi era trecut de ora 7, efective ale politistilor si jandarmilor buhuseni, reprezentanti ai CL, partidelor romilor, spitalului si &#8222Desteptarii” au ajuns din nou in acest imobil. N-a fost o razie, ci o &#8222vizita de informare”. Infernul este la el acasa. La parter, unde se spune ca sunt locatarii cu staif, alterneaza incaperile in care locuiesc maidanezii si oamenii. Intr-o camera, spre satisfactia locatarilor, o catea fatase, noaptea, mai multi catei. Locatarii s-au acomodat cu infernul. Gruia Natasa zice: &#8222Inca e bine acum. Aici am dat cu var”. Cum pot locui acesti oameni fara ferestre, grupuri sanitare, curent electric? Nae Butuc, lider al romilor, spune, cand i se sugereaza ca blocul a fost adus de catre romi in acest hal: &#8222Nu putem noi, generatia de azi, sa facem, in doua luni, educatia care lipseste de doua mii de ani. Pe tigan poti sa-l imbraci in aur, dar apucaturile raman”.

Sobolanii si puricii fac legea

Comisarul Ioan Chiriloiu, seful Politiei: &#8222Astazi n-am gasit nici un infractor. E liniste. Dar mizeria&#8230.” Constantin Muraru, asistent medical: &#8222Sobolanii si puricii fac legea. Deratizarea si dezinsectia sunt urgente majore”. Ionel Ficuta, lider al romilor: &#8222Sa li se ofere oamenilor conditii si apoi sa li se ceara sa se achite de obligatii”. Solutii? Viceprimarul Vasile Zaharia spune amar: &#8222Anul trecut am lucrat la un proiect de reabilitare a acestui imobil. Numai pentru expertiza si proiectant am cheltuit 230 de milioane. CL a realizat toata documentatia in timp util. Partida Romilor, care avea de realizat o alta parte a documentatiei, nu si-a facut treaba in timp util. In pofida insistentelor noastre. Astfel, am pierdut proiectul”. E clar: solutia nu poate fi decat de un nou proiect de reabilitare. Dezinteresul liderilor romilor nu e o noutate. Cand este vorba despre cuvantari prin sedinte sunt pe val. In rest, demagogie. Pacat. Vreo suta de oameni sunt condamnati sa traiasca inuman. De la etaj, pe un fost geam, ne privesc vreo zece copii. Inocenta haituita de adulti. Unii vin din blocul vecin, reabilitat la standardele internationale, cu sprijin elvetian. Acolo,

folosesc grupurile sanitare&#8230 Estimam ca in scurt timp pecinginea va atinge si acest bloc. Infernul a devenit migrator. Musafirii pleaca. Infernul ramane. Si se extinde.

Scris de Ion FERCU



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img