19 octombrie 2024
ActualitateDupa ce au vrut sa jefuiasca o banca, doi indivizi inarmati au...

Dupa ce au vrut sa jefuiasca o banca, doi indivizi inarmati au luat zeci de ostatici \ Autobuz sechestrat de teroristi

Jaf armat in centrul Bacaului. Doi indivizi au incercat sa fure bani de la o banca si pentru ca s-a dat alarma, au sechestrat un autobuz, cu tot cu calatori. Teroristii au negociat cu politistii, cerand in schimbul ostaticilor o masina cu rezervorul plin. Inainte sa-si piarda viata cineva, indivizii au fost dezarmati si incatusati.

Doi indivizi inarmati pana in dinti si cu fetele acoperite patrund in viteza in sediul bancii. Functionarii raman paralizati de spaima, la fel si clientii. Mascatii, loviti de isterie, tipa intr-una. Vor banii si mai vor ca nimeni sa nu faca vreo miscare necugetata. Temandu-se pentru viata lor, clientii stau cuminti. Nu si un salariat al bancii, care reuseste sa puna degetul tremurand pe butonul de alarma. In cateva minute, cladirea este inconjurata de politistii de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide. Si ei sunt inarmati pana in dinti si foarte hotarati sa puna mana pe jefuitori. Hotii intra in panica. Dar nu mai au timp sa caute persoana care a declansat alarma. Reusesc sa se strecoare pana in sosea si pun ochii pe un autobuz plin cu calatori. Soferul nu are cum sa nu opreasca. Mascatii stau cu pistoalele atintite asupra lui si nu au chef de gluma. Cu arma la tampla, conducatorul auto calca puternic acceleratia. Autobuzul vechi icneste si porneste in viteza.



In schimbul ostaticilor, teroristii au cerut o masina

Masina de la DPIR franeaza cu putere in fata Bisericii Precista. Oamenii aflati in statia de autobuz sunt panicati, dar nu fac gesturi necugetate. Mascatii se misca rapid. Doi dintre ei scot un &#8222arici”. Daca autobuzul nu va opri langa el, ramane fara cauciucuri. Autovehiculul cu ostatici se apropie in mare viteza. Soferul calca instinctiv frana, cand vede &#8222ariciul”. Teava rece a pistolului de la tampla ii da fiori. Prin oglinda retrovizoare il observa si pe celalalt individ. Are arma langa capul unui calator galben de spaima. Un politist de la DPIR incearca sa-i determine pe cei doi sa renunte la actiunea lor nebuneasca. &#8222Eliberati ostaticii si predati-va! Nimeni nu va avea de suferit. E bine sa va predati de buna voie”, se aude in megafonul masinii de politie. Teroristii turbeaza. Unul dintre ei da o comanda scurta soferului. Acesta deschide usa autobuzului. &#8222Daca nu-mi aduceti o masina cu rezervorul plin, va fi de rau, striga furios teroristul. Vor muri ostaticii! Vreau masina. Acum!”. Politistii incearca se explice, sa motiveze, sa justifice, sa traga de timp. O bubuitura teribila distrage atentia celor doi agresori. Un fum albastru invaluie autobuzul si cateva secunde nu se mai distinge nimic imprejur. Timp suficient ca doi luptatori sa se catere pe autobuz si sa patrunda prin trapa. Inainte ca sa-si dea seama ce se intampla, teroristii sunt dezarmati si pusi la podea. Dupa ce au fost incatusati, politistii ii inghesuie in masina, care porneste in tromba. Oamenii care au asistat la aceasta operatiune sunt inspaimantati. Nu stiu ce sa creada si cum sa se comporte. &#8222Na, uite ca am ajuns si noi in Europa”, spune cu amaraciune un batranel, caruia nu-i vine sa creada ce se intampla in fata Bisericii Precista. Cand afla ca a fost o aplicatie, tot nu-si descreteste fruntea. &#8222Ce credeti ca peste doi-trei ani nu va fi real?!”

Politistii de la DPIR sunt pregatiti pentru anihilarea infractorilor

Dupa interceptarea autobuzului cu ostatici, politistii de la DPIR mai executa un exercitiu. Ei opresc in trafic o masina cu doua persoane, suspecte ca ar fi inarmate si ca transporta substante explozive. Dupa ce suspectii sunt perchezitionati, un caine dresat verifica autoturismul. &#8222Pregatirea pentru aceste doua aplicatii a durat aproximativ o saptamana, ne spune subcomisarul Adrian Nafornita, comandantul DPIR. In acest timp am efectuat si alte activitati in sprijinul cetatenilor”. Luptatorii de la Interventii Rapide sunt convinsi ca pot actiona tot atat de prompt si eficace intr-o situatie reala. Dealtfel, in judetul Bacau jafurile armate pot fi numarate pe degete. Cel mai renumit s-a petrecut la Darmanesti, in anul 2000. Atunci, mai multi indivizi inarmati cu un pistol, bate si cutite au patruns in incinta bazei de aprovizionare ATA, Floresti, sectia Darmanesti, unde au sechestrat personalul de paza. &#8222Mascatii” au fortat usile mai multor magazii si birouri, iar in final au luat ca trofeu pistolul unui gardian. Necunoscutii nu au fost interesati de casa de bani, care a ramas neatinsa. Nici pana in ziua de azi nu se stie cine sunt autorii.

Scris de Lili ADOCHITEI



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img