19 octombrie 2024
ActualitatePrimavara ratata Primaria tine post la curatenie

Primavara ratata \ Primaria tine post la curatenie

Au trecut sarbatorile de iarna, au trecut si sarbatoarea martisorului, Ziua Femeii, Echinoctiul de primavara. Suntem in 23 martie si in centrul orasului, bradul de Craciun, postat de onor Primaria Bacau, inca mai troneza impodobit cu fundite, globuri si surprize. Mai ales pe partea dinspre Casa de Cultura. Bradul a inceput sa se cam ingalbeneasca, dar ideea de sarbatoare a edililor orasului isi pastreaza prospetimea. Mai sunt cateva zile pana la Sfintele Sarbatori de Paste si ne gandeam ca ar fi bine ca Primaria sa ne puna in bradut cate un mielut, asezonat cu alte formatii artistice platite cu bani noi si repertoriu pe masura: &#8222Bradut, bradut, da-ne si un mielut”. Toti ne vom bucura. Cand vezi pomul impodobit intelegi de ce pe fatada Primariei inca mai sunt ornamentele de Craciun. E sarbatoare, soarele ne zambeste radios printre crengile pomului de iarna si ne spune ghidus: &#8222Treziti-va fratilor, ca primavara a sosit!”

Liniste cu iz de scandal pe strada… Linistei



Strada Linistei are doar 300 de metri. Este in Gheraiesti si duce direct in cimitir. Mortii pot ajunge la locul de veci doar cu barca, iar rudele decedatului cu cizme pescaresti. Preotul isi pune poalele in brau si canta aleluia cu apa in bocanci. Nici vidanjele nu pot intra pe str. Linistei. Masinile care au incercat sunt si astazi cu rotile ingropate in noroi. Locuitorii au pus mana de la mana si au aruncat niste pietre in gropi. Fara rezultat. Astazi, un cetatean din cartier trebuie sa ajunga la groapa care-l asteapta. Nu stim daca nu se va amana inmormantarea pana se va lua bradul din centrul orasului. Strada Linistei a fost eroina a doua reportaje in ziarul nostru. Unul in iulie si altul in octombrie 2005. Cetatenii de pe strada Linistei ne-au intrebat daca primarul Romeo Stavarache nu are rude prin cartier. Nu stim, am raspuns, dar daca are, inventeaza rapid o metoda de a depasi in zbor imensa balta din fata cimitirului. Doar l-am premiat pentru inventii si inovatii.

De-a lungul si de-a latul

Gunoi neridicat de zile bune. Pe Aprodu Purice, 13 Septembrie (la Tache). De aceeasi boala sufera si Nicolae Copernic, Letea, bloc 5, Aleea Ghioceilor, bloc 33. Nu doar gunoiul neridicat deranjeaza (poate la vara amenzile vor fi mai mari), ci mai degraba incertitudinea, improvizatia, lopata de asfalt aruncata intr-o groapa, pentru a da liniste o bucata de vreme primarului si viceprimarilor. Pe podul de la Margineni cativa muncitori, un trancarici si o roaba sunt forjate la maximum pentru reparatiile curente. Vantul laliu imprastie nisipul antiderapant aruncat cu darnicie de Primarie in campania de deszapezire. Zapezile au trecut, in locul lor au ramas craterele si crevasele din drumuri. Licitatiile deschise, fara accesul presei, sunt in toi. Maine aflam ca asfaltarea strazilor din Bacau merge struna cu utilaje de la o firma aflata intr-o garsoniera cu igrasie, dintr-un bloc inexistent.

Este primavara si se schimba ora

Duminica dimineata suntem pacaliti cu o ora. Ora trei devine ora patru. Creste ziua. Avem mai multa lumina. Programele Primariei de reparare a strazilor, a fatadelor blocurilor, a podurilor ar putea sa prinda contur. De-a lungul si de-a latul este dezastru. Din Aviatori si Stefan cel Mare pana in Serbanesti, mai ales in Serbanesti, strazile ranjesc a primavara prin camerele de luat vederi, dar si prin &#8222mesajele” adresate cu caldura primarului municipiului Bacau.

Scris de Gheorghe BALTATESCU



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img