20 septembrie 2024
OpiniiEditorialFratietatea si inocenta linsorilor

Fratietatea si inocenta linsorilor

Desigur, imediat dupa ultimele alegeri parlamentare, când basescu si acolitii sai care guvernau batjocorind pensiile si salariile liliput au primit stiutul bobârnac, niciun alegator care avea toate doagele în dotare nu-si imagina ca u.s.l. va fi un fel de Mesia al politicii. Asa ceva nu exista nicaieri în lume. Mai ales în perioada alegerilor, când electoratul este otravit dupa o reteta pe care Platon ne-o destainuia prin antichitate:

„Viitorul orator (…) nu are nevoie sa fi deprins ceea ce este cu adevarat drept, ci mai degraba opiniile multimii care hotaraste; si nici cele ce sunt în realitate adevarate si frumoase, ci cele care sunt doar socotite astfel. Din cunoasterea acestora de pe urma se obtine darul convingerii si nu din aceea a adevarului”.



Proiectul initial al u.s.l., un fel de pact duios al fratietatii, a devenit astazi ceea ce era de asteptat: un pact al fratietatii linsorilor. Daca în calendar n-ar fi existat alegerile europarlamentare si prezidentiale din viitorul an, probabil ca fratietatea asta caraghioasa si-ar fi dat duhul de mult timp…

De ce caraghioasa? Pentru ca domnii ponta si antonescu, desi au niste datorii imense fata de electorat, în loc sa-si stinga debitele, se comporta ca niste circari, dupa moda lansata de basescu, paruindu-se aproape cotidian, în public, ironizându-se ca doua tate care vor sa impresioneze asistenta la coafor. Un linsaj oficial ar fi mult mai decent.

Domnul antonescu zice: „Avem o tara debila, o paralizie a Guvernului si a majoritatii parlamentare”.

Domnul ponta nu iarta: „Daca antonescu spune ca n-are nevoie de sprijin P.S.D. pentru Presedintie, nu-l sustinem cu forta.”

Fratele de alianta replica: „Sunt dezamagit de victor ponta. Sunt pregatit sa candidez doar din partea P.N.L. la Presedintie”. Premierul mai zice ca „domnul antonescu este foarte critic în ultima vreme” Aiurea: asta nu este critica; suntem într-o mahala politica. O mahala în care basescu, ponta si antonescu vorbesc despre halul în care a ajuns România, de parca n-ar avea nimic în comun cu guvernarea tarii în ultimii 23 de ani.

Avem trei personaje de la care ne putem astepta ca într-o buna zi sa ne vorbeasca pâna si despre ceea ce ei cred a fi virtutea virtutilor: inocenta linsorilor? Zau ca nu m-ar mira. Preventiv, încep sa le scriu numele cu literele pe care le merita.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img