19 octombrie 2024
ActualitatePolitistii previn accidentele, facandu-i de ras pe vitezomani si spritangii / "Top...

Politistii previn accidentele, facandu-i de ras pe vitezomani si spritangii / „Top rusinica” la viteza si alcool

Vitezomanii si spritangii sunt facuti de rusine de catre politisti. Patru soferi care au calcat prea tare pedala de acceleratie au ramas fara permise. De 1 martie, o soferita a pierdut masura la bautura. De la inceputul anului si-au pierdut viata in accidente de circulatie 20 de persoane, in timp ce alte 23 au ajuns la spital in stare grava.

Pentru a-i disciplina pe participantii la trafic, in special pe vitezomani si pe soferii care consuma bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan, politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Bacau au recurs la un aatop rusinicaaa”. Daca amenzile si suspendarea permiselor de conducere nu sunt in masura sa-i linisteasca pe iubitorii vitezei si alcoolului, agentii de circulatie incearca sa umble la latura sensibila a soferilor: sifonarea imaginii lor publice. aaSperam ca aceasta masura sa aiba rezultatele scontate, a precizat comisarul Ionel Mirica, seful SPR Bacau. Scopul nostru este sa incercam, prin toate mijloacele, sa prevenim accidentele rutiere. Pentru noi, viata are prioritate!aa”. Liderul vitezomanilor, in prima zi a lunii martie, este Dragos Constantin Petrescu, care isi conducea autoturismul cu 131 km/h. Este urmat de Daniel Vintu, in vaarsta de 26 de ani, din Bacau. Politistii au constatat ca masina acestuia se deplasa cu 121 km/h in localitatea Hirlesti. Locul trei este detinut de Valeriu Deciu, de 39 de ani, din Iasi, care se deplasa cu 116 km/h in localitatea Oniscani. Este urmat de Daniel Gavris ( 31 de ani) din Cluj, care, in satul Hirlesti, a apasat pedala de acceleratie paana a ajuns la 113 km/h. In aacoadaaa” vitezomanilor, se afla Florin Nicoara, de 37 de ani, din Bacau (112 km/h), prins in off-said in comuna Sanduleni. aaAcestia au fost sanctionati cu amenda cuprinsa intre 200 si 800 RON si li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zileaa”, a precizat comisarul Mirica.



O soferita a tras la masea mai tare ca barbatii

Surprinzator este topul spritangiilor, in capul listei aflaandu-se o femeie. De ziua martisorului, Rodica Lupes, in vaarsta de 47 de ani, din Roman, judetul Neamt, a tras la masea cu simt de raspundere (0,80 mg/l alcool pur in aer expirat). Cu aceeasi masura se pare ca a baut si Petru Ceban, de 37 de ani, din Bacau, rezultatul alcooltestului fiind tot de 0,80 mg/l alcool pur in aer expirat. Constantin Secara, un alt conducator auto aflat pe lista aarusinicaaa”, s-a dovedit mai cumpatat la bautura (0,70 mg/l), dar acest lucru nu l-a absolvit de consecinte. aaCelor in cauza li s-au intocmit dosare penaleaa”, afirma seful SPR Bacau. Chiar daca au consumat mai putin alcool inainte de a se urca la volan, Danut Pirjol, de 30 de ani, din Tirgu Ocna, si George Dorin Mania, de 19 ani, tot din Tirgu Ocna, nu au scapat de aatopul rusinicaaa” si nici de consecintele ilegalitatii comise, afirma Mirica. aaEi au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 200 si 800 RON si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zileaa”.
Politistii au toate motivele sa recurga la aatopul rusinicaaa”, pentru ca numarul persoanelor care si-au pierdut viata in evenimente rutiere a crescut vertiginos. Daca in perioada ianuarie – februarie 2005 s-au inregistrat 45 de accidente grave, soldate cu 15 morti si 38 raniti grav, anul acesta au intrat in evidentele politistilor de la circulatie 32 de evenimente rutiere. Desi numarul ranitilor grav s-a dovedit mai mic (-13), victimele omenesti au fost mai numeroase decaat in 2005 (+5). aaDe aceea recurgem la toate metodele pentru a reduce si chiar stopa numarul accidentelor de circulatie. Sunt prea multi oameni care isi pierd viata, ca urmare a propriei neglijente sau a imprudentei conducatorilor auto. Si nu putem ramaane nepasatoriaa”, a mai spus comisarul Ionel Mirica.Scris de Lili ADOCHITEI



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img