19 octombrie 2024
ActualitateOmorata pentru banii de pensie Criminal arestat dupa trei luni

Omorata pentru banii de pensie \ Criminal arestat dupa trei luni

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau si politistii de la Investigatii Criminale au reusit sa rezolve un caz dificil, dupa aproximativ trei luni. Dosarul si-a gasit finalizarea atat de tarziu, pentru ca suspectul fugise in strainatate. Alin Catalin H., in varsta de 21 de ani, din Secuieni, este acuzat ca a omorat-o in bataie pe Verginia G., pentru ca nu a vrut sa-i dea pensia. Tanarul va trebui sa raspunda in fata legii pentru omor deosebit de grav si tentativa de talharie.

In ziua de 9 noiembrie 2005, Verginia C., in varsta de 82 de ani, din Secuieni a fost descoperita fara suflare de catre unul dintre nepotii ei. Tanarul venise sa vada daca batrana mai are nevoie de ceva si a gasit-o teapana in casa. Mai mult, peste tot in gospodarie erau numai urme de sange, iar victima avea capul spart si zeci de vanatai pe corp. Barbatul a anuntat imediat politia, care a declansat o ancheta. Initial, procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau si politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale au mers pe ideea ca femeia a cazut de pe scara, dar nu au exclus si ipoteza unei crime. Mai ales ca, dupa efectuarea necropsiei, medicul legist a stabilit ca decesul Verginiei C. a fost violent.



Puloverul si pantalonii suspectului erau pline cu sange

Potrivit certificatului medico- legal, moartea babutei s-a datorat unei insuficiente respiratorii. Legistul a mai constatat un traumatism toracic, o fractura medie-sternala si costala bilaterala, cu plaga pulmonara. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecti, in care a intrat si Alin Catalin H., un tanar de 21 de ani, din Secuieni. Audiat la scurt timp dupa crima, individul nu a reusit sa-i faca pe procuror si politisti sa creada ca nu are nici o legatura cu moartea octogenarei. In urma unei perchezitii domiciliare, anchetatorii au descoperit hainele tanarului pline de sange. Nici aceasta proba insa nu a fost in masura sa dezlege limba lui Alin. El a declarat ca a auzit-o pe batrana strigand si a intrat in curtea ei, cat sa o ajute sa ajunga in pat. Asa a reusit sa-si murdareasca hainele. Dar nu a recunoscut ca ar avea vreo legatura cu moartea femeii. Politistii au trimis spre analiza probe din sangele gasit pe puloverul si pantalonii suspectului, in vederea stabilirii ADN-ului.

A fugit in Italia sa scape de ancheta

Stiindu-se luat in colimator, in ziua de 3 decembrie 2005, Alin Catalin H. a parasit tara si s-a refugiat in Italia. Pe 20 februarie 2006 a venit acasa, moment in care a si fost retinut de politisti. Anchetatorii primisera rezultatele analizelor si s-a dovedit ca sangele de pe hainele tanarului apartine Verginiei C. &#8222Probabil aflat sub influenta bauturilor alcoolice, Alin Catalin H. a intrat peste batrana si a vrut sa-i ia pensia, ne-a declarat comisarul sef Dumitru Isachi, seful Serviciului Investigatii Criminale, din cadrul IPJ Bacau. Cum femeia nu a vrut sa renunte la bani, tanarul a batut-o”. Fiind in varsta si slabita de boala, Verginiei nu i-a trebui foarte mult sa treaca in lumea umbrelor. Speriat de fapta sa, individul s-a grabit sa dispara din curtea victimei, inainte sa-l mai vada cineva. Nici nu a mai fost interesat de pensia babutei, cele 2,68 milioane de lei fiind descoperite de anchetatori intr-un buzunar de haina. Alin Catalin H. a fost retinut 24 de ore pe baza de ordonanta si prezentat ieri instantei cu propunerea de arestare. Acuzatiile aduse individului sunt omor deosebit de grav si tentativa de talharie.

Scris de Lili ADOCHITEI



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img