19 octombrie 2024
ActualitateGropile si mizeria au rasarit de sub zapada / Bacaul e sufocat...

Gropile si mizeria au rasarit de sub zapada / Bacaul e sufocat de gunoaie

Topirea zapezii a scos la iveala mizeria si gropile din municipiul Bacau. In preajma pubelelor de gunoi, in jurul blocurilor si chiar pe spatiile verzi amenajate, gunoiul se simte ca la el acasa. In plus, gropile din asfalt ii obliga pe soferi sa scoata lunar din buzunar milioane de lei pentru reparatia autoturismelor.

Odata cu topirea zapezii, in multe din cartierele orasului, gunoiul a rasarit de peste tot. Ai nevoie de un stomac tare daca te aventurezi in preajma anumitor pubele de gunoi. In afara faptului ca multe din ele sunt uitate de angajatii Directiei de Salubritate si Spatii Verzi din cadrul Primariei Bacau, nici oamenii nu isi dau interesul pentru pastrarea curateniei. In multe spatii destinate depozitarii deseurilor menajere, in jurul containerelor este o mizerie de nedescris. „Toti sunt de vina. Si primaria, dar si lumea si agentii economici de prin zona. Este o pubela goala, dar uitati cum arunca lumea gunoiul pe langa. Este si multa lipsa de bun simt&#8221, ne-a declarat o femeie care ducea gunoiul. Angajatii primariei dau vina pe oameni si pe lipsa lor de educatie. „Am vazut cum au venit cu masina si au aruncat gunoiul din mers&#8221, a declarat un muncitor al Directiei de Salubritate.



Situatia &#8222din teren” infirma spusele reprezentantilor Primariei

Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei, a declarat ca „acest fenomen se repeta an de an cand se topeste zapada. In ceea ce priveste golirea pubelelor, acestea au un grafic care se respecta. Oricum, incepand cu acest an, dupa curatenia de primavara, care va dura in jur de o luna, vom crea o divizie speciala pentru curatarea spatiilor verzi si a pubelelor. Astfel, vor fi incadrati 12-15 oameni, care se vor ocupa exclusiv de acest fenomen&#8221. Cu toate acestea, dupa o tura prin oras te poti convinge ca graficul nu prea este respectat. Ieri, in jur de ora 10.00, in mai multe locuri, cum ar fi Energiei, sau chiar in centru, mai multe pubele de gunoi nu erau golite, ba, mai mult, gunoiul era imprastiat peste tot.

Gropile ii aduc la sapa de lemn pe soferii bacauani

Tot in carca zapezii se arunca si problema gropilor din oras. In afara arterelor principale, care din loc in loc mai trebuie carpite si ele, restul strazilor pun la grea incercare atat nervii soferilor, cat si masinile acestora. „Ma costa in jur de 5 milioane de lei pe luna reparatia masinii. Bucse, planetare, totul se strica din cauza gropilor. Avem mult de furca cu drumurile stricate, mai ales ca nu putem duce elevii pe arterele principale&#8221, sustine Ovidiu Agafitei, instructor al unei scoli de soferi din Bacau. Nu mai punem la socoteala faptul ca gropile din oras duc si la accidente serioase de circulatie. Chiar luni dimineata, doua masini s-au ciocnit pe strada Garii, in incercarea de a evita gropile de pe carosabil. „Starea proasta a carosabilului se datoreaza fenomenului de inghet-dezghet. Odata ce vremea ne va permite, vom trece la treaba. Vom reabilita absolut toate drumurile. In plus, este inclus un numar mare de strazi la capitolul modernizare si asfaltare&#8221, a spus Ionut Tomescu. Pana una-alta, soferii vor baga in continuare mainile in buzunare pentru a acoperi costurile de reparatie a masinilor care se deterioreaza din cauza gropilor.Scris de Gabriel MIHAI



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img