Vicepresedintele Asociatiei de proprietari 112, Costica Pascu, il acuza pe directorul CET, Vasile Dragusanu, ca nu aproba decontarea gigacalorimetrelor si a debitmetrelor montate la scarile de bloc pe banii locatarilor. Acuzatiile au fost publice, dar nici primarul Stavarache nu a lamurit problema. Directorul CET sustine ca asociatia s-a contorizat fara avizul furnizorului.
aNoi am contorizat toate cele 45 de scari din asociatie inainte de 1 ianuarie 2005, conform OG 73/2002, care, la articolul 49, prevede ca se poate face contorizarea de catre asociatii, cu avizul furnizorului, urmand ca acesta sa deduca din facturile viitoare valoarea aparatelor de masura si a manoperei. In luna decembrie 2004, asociatia noastra a terminat contorizarea. CET ne-a decontat o data, pe 11 martie 2004, 443 de milioane, pentru primii contori montati, iar pe 23 martie 2004 am mai primit 268 de milioane de lei. Dupa asta au refuzat sa ne mai deduca din facturi restul de bani”.
Acuzatii fara replica
Vicepresedintele Pascu a acuzat CET in public pentru nedecontarea contorilor, la intalnirea de saptamana trecuta a reprezentantilor asociatiilor cu primarul Romeo Stavarache. Directorul Vasile Dragusanu nu i-a dat atunci un raspuns. Situatia era cunoscuta si de primarul Stavarache, care a lasat subiectul in coada de peste. Directorul CET ne-a declarat ieri ca Asociatia 112 a facut contorizarea in avans, dar fara avizul furnizorului. aOrdonanta 73 spune ca era obligatorie aprobarea noastra. Noi nu putem accepta pretul la care s-a facut contorizarea la aceasta asociatie. Nu ne plac acele sume. Nimeni nu-si permite pe lumea asta sa angajeze niste cheltuieli in numele altcuiva”.
CET interzice o contorizare incheiata
Vicepresedintele Asociatiei 112 declara insa ca detine acordul CET pentru contorizarea in avans si demonstreaza cu o adresa semnata de directorul Vasile Dragusanu, prin care se da avizul pentru montarea gigacalorimetrelor. aDin ianuarie 2005, CET a inceput sa ne factureze consumul dupa gigacalorimetrele montate de noi, deci le-a recunoscut. La scurt timp, insa, am primit o adresa de la CET, prin care eram informati ca au inceput contorizarea si nu mai aproba montarea in avans de catre asociatii. Era o aberatie! Noi eram deja contorizati si plateam dupa acei contori. Am facut un dosar intreg pentru decontarea gigacalorimetrelor, ni l-au intors de cateva ori, iar acum s-a blocat undeva la CET.” Conducerea Asociatiei 112 spune ca mai are de primit de la CET aproximativ un miliard de lei pentru contori si in jur de 400 de milioane de lei pentru manopera. aIn schimb, CET ne factureaza penalitati chiar si pe sumele pe care ni le datoreaza, spune administratorul asociatiei, Ana Miniosu. Le-am refuzat facturile de penalitati”.
CET impune pretul retroactiv
Directorul CET ramane ferm pe pozitie: aNu vom deconta contorizarea la pretul lor. Putem deconta doar la cel stabilit la licitatia pe care am facut-o noi”. Vicepresedintele Pascu spune insa ca, la momentul licitatiei organizate de CET pentru contorizare, in Asociatia 112 se incheiase montarea gigacalorimetrelor. In cazul in care nu va primi banii cheltuiti cu contorizarea, Asociatia 112 va da CET in judecata. aSi vom castiga, este convins vicepresedintele Pascu. Nu ne pot impune un pret stabilit dupa ce am terminat contorizarea. Daca am facut lucrarea ilegal, de ce ne-au recunoscut contorii si, mai ales, de ce ni i-au decontat pe primii 10 montati?”Scris de Doina MINCU