20 octombrie 2024
ActualitatePregatiri pentru Valentine's Day

Pregatiri pentru Valentine’s Day

Odata cu venirea primaverii, natura reinvie la viata, inimile se incalzesc si este vremea indragostitilor 14 februarie este ziua tuturor celor ce se iubesc, insa de unde vine aceasta traditie?

Sfantul Valentin este patronul logodnicilor si al apicultorilor. In timpul vietii, Sfantul Valentin a fost medic, devenit mai apoi preot, in Roma secolului al III-lea. In aceasta perioada, imparat al Romei era Claudiu al II-lea. In anul 268, constatand ca barbatii insurati au mai putina eficienta in armata, imparatul a abolit institutia casatoriei. In ciuda interdictiei, tinerii indragostiti continuau sa-si lege destinele in secret, sub binecuvantarea Sf. Valentin. Descoperit fiind, preotul a fost arestat si trimis la inchisoare. Pe timpul incarcerarii, acesta s-a imprietenit cu Julia, o tanara oarba, care in mod miraculos si-a recapatat vederea. Chiar inainte de a fi executat, Sf. Valentin i-a trimis acesteia o foaie in forma de inima cu mesajul: &#8222..de la al tau Valentin&#8221, de aici si vestitul &#8222Be my Valentine!”. Decapitat in 270, Sf. Valentin a devenit un martir ce apoi a fost sanctificat.



Timpul a trecut, iata ca mai sunt doar putine zile pana pe 14 si tot indragostitul isi face planuri despre cum, unde si cu ce sa-si surprinda jumatatea.

Pe piata gasiti numeroase oferte: trandafiri, traditionalele bomboane de ciocolata, baloane cu diferite mesaje, gen: &#8222Iubire eterna”, &#8222I love you, fii a mea”, animalute din plus si, pentru cei foarte practici, masti exfoliante, sampon, gel de dus si poate chiar gel abraziv pentru picioruse.

Ei, dar nu putem uita de minunata cina romantica, bineinteles nu pregatita de tine, indiferent daca esti o &#8222ea&#8221 sau &#8222el&#8221. Ziua indragostitilor cere ceva special. Iubesti mereu, dar nu ai timp in fiecrare zi sa celebrezi iubirea. In aceasta zi poti fi tot ce-ti trece prin cap: nebunatica, pisicoasa, femme fatale, dar nici intr-un caz gospodina.

Ziua cea &#8222mare&#8221 se apropie si indragostitii deja au intrat in panica, dar sunt si unii care nu se agita prea tare.

&#8222Inca nu m-am hotarat, marturiseste Elena, 17 ani. Oricum, intr-o zi in care se sarbatoreste iubirea, dulcegariile si chestiile simbolice ar trebui sa predomine”. &#8222I-am pregatit iubitei mele o surpriza foarte faina, sustine Ionut, care are 23 de ani. Nu pot sa va spun dar ma pregatesc de mult si sper sa iasa bine.&#8221 Fie ca sarbatoriti sambata sau marti important este ca totul sa iasa bine si, ca sa-l citam putin pe Mircea Radu, &#8222IUBITI-VA MULT!&#8221

Scris de Elena A. Moisa



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img