Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurentia Stoica) ar fi implinit pe 10 octombrie 2013 vârsta de 46 de ani. Cântareata, compozitoare de muzica pop rock si actrita, este in continuare considerata una dintre cele mai puternice si originale personalitati feminine ale scenei muzicale autohtone.
S-a lansat in anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câstigat premiul I la sectiunea de interpretare cu melodia „Da, Doamne, cântec” si trofeul acelei prime editii de dupa Revolutie. Un an mai târziu a fost declarata cea mai buna solista pop-rock, iar melodia „Un actor grabit”, compusa de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasa piesa anului.
In anii 1990, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternica si de frumusetea ei aparte, a reusit sa creeze o imagine si un stil original, fiind prima rockerita moderna a României. A avut mai multe aparitii la Festivalul International „Cerbul de Aur” de la Brasov, unde câstiga premiul I pentru debut discografic si premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” (1992) si premiul al II-lea la sectiunea discografie cu albumul „Nici o stea” (1997).
Ca actrita, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiesti. A decedat in urma unui accident de circulatie alaturi cel ce urma sa-i devina sot, bateristul Cristian Margescu (ex-Metrock), in data de 9 martie 2006, pe când se intorcea de la un concert sustinut la Urziceni.
In 2007 a avut loc prima editie a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care doreste sa promoveze tinerele talente din România, eveniment ce reprezinta un tribut adus celei care a fost Laura Stoica.
Evenimente importante: – pe 8 octombrie Premiul Nobel pentru Fizica 2013 a fost acordat cercetatorilor François Englert si Peter W. Higgs pentru „descoperirea teoretica a unui mecanism care contribuie la intelegerea originii masei particulelor subatomice.”
– pe 7 octombrie a fost acordat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina 2013 cercetatorilor James E. Rothman, Randy W. Schekman si Thomas C. Südhof pentru „descoperirile lor asupra mecanismului care regleaza circulatia veziculara, un sistem major de transport in celulele noastre.”
– pe 9 octombrie s-a acordat Premiul Nobel pentru Chimie 2013 cercetatorilor Martin Karplus, Michael Levitt si Arieh Warshel „pentru dezvoltarea modelelor multiscalare aplicabile in cazul sistemelor chimice complexe.”
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.