20 septembrie 2024
OpiniiEditorialPumnul in gura vocii publice

Pumnul in gura vocii publice

Primaria nu a autorizat mitingul legat de situatia de la Rosia Montana. Vorbim de miting ca una dintre vocile acestei dezbateri publice aprinse, sub aceasta forma a protestului.

De altfel, cam singura forma sub care vulgul mai poate exprima ceva si altcândva decât la alegeri.



Continutul protestului e discutabil. Ma apuca sila când ii vad pe corporatistii de la RMGC, in uniforme noi-noute, cum protesteaza in galeriile turistice alaturi de Ponta si Zgonea, pe figuranta aia care plânge si impleteste ciorapi, ma apuca optimismul când ma gândesc ca poate din banetul incasat ca redevente se va aloca ceva si sistemului de sanatate sau infrastructurii, apoi ma apuca iar sila când ma gândesc ca de fapt banii se vor topi in buzunare de politicieni ca apa in desert, apoi ma apuca jalea când ma gândesc la posibilul dezastru ecologic, si tot asa.

Protestul de la Bacau, o parte a celui national, a fost neautorizat in centru si mutat in parcarea de la stadion, de unde nici ecoul nu iese, daramite mesajul in sine.

Astfel, edilii nostri au pus pumnul in gura protestului si au ca acoperire, chipurile, nemultumirea unor locatari deranjati de scandari.

Probabil ca edilul sef al Bacaului e prins in prea multele comitete si comisii de la Bruxelles, plus cele din fruntea partidului sau incât sa mai stie ce se intâmpla in oras, drept pentru care ii amintim alte cazuri flagrante de deranj pentru populatia orasului, mult mai apasatoare, pornind chiar din locul in care protestul Rosia Montana este neautorizat: Romanian Top Hits, exhibitionism de non-talente pe foarte multi bani publici; Raliul Moldovei, o manifestare aproape eleganta, dar la fel de deranjanta pentru locuitorii din Centru; manifestarile de Zilele Bacaului de lânga Sala Sporturilor, eternul bâlci cu manele, tiribombe, gratare, bere si galagie insuportabila pentru blocurile dimprejurul locatiei; traficul aglomerat; gaurile negre in care se scurg banii publici, vizibile de pe Luna etc, etc.

Piateta din fata Prefecturii si-a capatat, firesc, statutul de agora, aici e forul public, aici il cântam pe Ceausescu, aici s-a aprins Revolutia si la Bacau, aici s-a protestat impotriva lui Boc si, acum, impotriva distrugerii Rosiei Montane. Ce facem, domnilor edili? Dumneavoastra sunteti vremelnici, forul public va ramâne…

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img