„Educatie pentru societate”, „Filosofie pentru copii” si „Educatie financiara” sunt trei discipline optionale noi pe care ministrul Educatiei, Remus Pricopie, le-a aprobat pentru noul an scolar 2013-2014. S-a stabilit insa ca cele trei discipline vor face parte din curriculum numai la decizia scolii.
Astfel, „Educatie pentru societate” poate fi studiata la clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a, „Filosofie pentru copii”, la clasa a III-a si/sau a IV-a, iar „Educatie financiara”, la clasele a III-a si/sau a IV-a. Se poate alege si varianta de studiu succesiv, intr-un singur an scolar sau pe parcursul a doi ani.
Daca la „Educatie pentru societate” cursurile pot fi interactive si educative prin joc, la „Filosofie pentru copii” elevii vor invata etapele pe care le implica rezolvarea unei probleme date, cum se sustine un punct de vedere, dar si cum se respecta punctele de vedere ale celuilalt.
In schimb, problematica pe „Educatie financiara” va raspunde unei initiative dezvoltate de Comisia Europeana in toate statele membre ale Uniunii Europene si isi propune educarea consumatorului si dezvoltarea receptivitatii elevilor pentru domeniul financiar.
Programa pentru aceasta disciplina optionala a fost elaborata in colaborare cu serviciul de educatie al Bancii Nationale a României, care a organizat cursuri-pilot in mai multe unitati scolare, inca din urma cu trei ani.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.