Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Autoritatea Sanitar-Veterinara dupa analizele de laborator pe care le-au facut pe cele 205 kilograme de pasta de mici pe care le-au confiscat in urma cu doua saptamâni. “Serotipurile de salmonella depistate nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea umana. Toata pasta de mici care a fost retinuta de la comercializare odata cu declansarea anchetei se va întoarce la producator si va intra în produsele din carne dupa ce vor fi tratate termic. La temperaturi de peste 60 de grade Celsius toate aceste tipuri de salmonella nepatogene sunt distruse în 15 minute”, a precizat Vladimir Manastireanu, presedintele autoritatii. Material prima folosita de producatorul din Neamt provenea din Germania. 106 caserole cu micii contaminati au fost retrase de la comercializare si in Bacau, inainte de a fi expuse pe raft. In total, micii au ajuns in 24 de judete.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.