19 septembrie 2024
SportAtletul bacauan Martin Benchea-Joca s-a clasat de doua ori pe podiumul Nationalelor

Atletul bacauan Martin Benchea-Joca s-a clasat de doua ori pe podiumul Nationalelor

Premiera

I-a lipsit doar primul loc, dar nu face caz deloc. Pentru Martin Benchea -Joca, prezenta la Campionatul National de Atletism Indoor rezervat veteranilor si desfasurat weekend-ul trecut, la Bucuresti, a constituit un succes. Mai precis, un dublu succes. Bacauanul in vârsta de 59 de ani a obtinut locul 2 in proba de 3000 metri si locul 3 in cea de 8000 metri. “Tinând cont ca a fost prima data in viata mea când am concurat in sala, ma declar super-multumit”, a declarat Benchea- Joca, care a tinut sa sublinieze ajutorul primit din partea antrenoarei Carmina Gorgan: “M-a facut sa ma simt si eu atlet. Habar n-avem cum e sa te antrenezi intr-o sala”.



Revansa

Legitimat la finalul anului trecut de CSM 2010 Bacau, dupa ce reusise un remarcabil loc 5 la Crosul Balcanic de la Izmir, Martin Benchea-Joca a mai avut un motiv de satisfactie la Nationalele de Sala de la Bucuresti: l-a invins pe unul din rivalii sai, Corneliu Vârvescu. “In momentul in care am vazut ca il am ca adversar in proba de 3000 de metri, am fost convins ca ma va intrece, asa cum s-a mai intâmplat in trecut. N-a fost insa deloc asa; de data aceasta i-am luat eu fata”, se mândreste alergatorul bacauan, care a facut doar o ora de pauza intre cele doua probe.

Provocari

Martin Benchea-Joca are, in continuare, planuri mari. Pe data de 14 aprilie va reprezenta România la Campionatul Balcanic de Cros pentru Veterani de la Atena. “Nu stiu daca voi alerga 5 sau 7 kilometri, dar stiu altceva. Una si buna: doresc sa termin in primii cinci”, spune omul care a descoperit placerea de a alerga dupa ce a implinit vârsta de 50 de ani. Si mai stie ceva veteranul nostru din Izvoare: in 2013 vrea musai sa participe la un Maraton. “Ar fi prima oara când as alerga 42 de kilometri. Acuma, ca tot mi-am facut debutul la competitiile in sala, de nu m-as incumeta si la un Maraton?”, se intreaba candid omul care nu fuge de provocari, ci alearga cu foc dupa ele.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img