20 septembrie 2024
ActualitatePresedintele Benea se razvrateste impotriva Guvernului!

Presedintele Benea se razvrateste impotriva Guvernului!

Razmerita in judetul Bacau

Presedintele CJ Bacau spune ca nu va respecta circulara ministrului Liviu Voinea, care e doar o hârtie: “O hârtie care imi provoaca dezamagire pentru ca ii sanctioneaza pe cei care au fost cumpatati cu banul public. Nu voi tine cont de ea! Eu voi tine cont de legile existente si de legea bunului simt!”
Alesii judetului se vor intâlni, vineri, pentru a aproba bugetul CJ Bacau pe 2013 si pentru a imparti cotele defalcate din TVA. In 2012, Crin Antonescu afirma ca, dupa alegeri, Guvernul USL va incepe reconstructia României si ca proiectele de dezvoltare vor fi prioritare. La sfârsitul saptamânii trecute, ministrul Liviu Voinea i-a avertizat pe primari si presedintii CJ ca arieratele sunt prioritare, prin urmare, abia dupa plata acestora se vor aloca sume pentru cofinantarea proiectelor locale. Argumentul lui e angajamentul cu FMI. Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, afirma ca DGFP ar trebui sa-i verifice pe primarii care au arierate de 10-20 de miliarde de lei vechi: “De ce nu au facut arierate acasa, pe seama bugetului propriu, de ce au facut arierate din banul public? Când ai un buget de 10 miliarde, cum poti sa antamezi lucrari in valoare de 40 de miliarde?” intreaba Dragos Benea. Nici primarii nu sunt incântati de solicitarea lui Voinea, majoritatea mizând pe programele UE. “Eu am un plan de dezvoltare urbana in valoare de 11 milioane de euro, arata Viorel Miron, primarul Comanestiului. Inseamna sa nu mai asfaltez nimic! Cofinantarea nu e mare, 2 la suta, dar trebuie sa acoperim si cheltuielile neeligibile!”



Circulara lui Voinea “e doar o hârtie!”

Nu e prima data când presedintele CJ Bacau ii critica pe cei care nu respecta “disciplina financiara”. A facut-o si la intâlnirile cu edilii, dar si in sedintele CJ din 2011 si 2012, ca reactie la protestele celor care se plângeau ca au datorii si primesc bani putini. Dragos Benea sustine ca primarii cu arierate ar trebui sa suporte niste sanctiuni: “Ce facem acum? Ii sanctionam pe cei care au fost de buna credinta si ii intelegem pe cei indisciplinati? Eu sunt presedintele CJ Bacau, institutie cu un buget marisor, dar nu am avut niciodata un constructor care sa rupa usa din cauza ca nu i-am platit lucrarile!” Majoritatea arieratelor reprezinta sume datorate pentru lucrarile executate in 2007-2008, pe vremea Guvernului Tariceanu, “când tot ce zbura se mânca”, lucrari facturate si neplatite.

“E jale daca nu ne dau bani pentru proiecte! Eu chiar am mare nevoie de cofinantare. Inseamna ca nu voi putea sa absorb fonduri europene din cauza celor care au facut datorii cu nemiluita!” – Viorel Miron, primarul orasului Comanesti

“Astea sunt datorii pentru obiective facute pe OG 7 si HG 577, pentru care s-au dat bani in fiecare an. Ar fi putut sa plateasca in sapte ani, nu sa astepte pâna acum. Ei nu au respectat disciplina financiara, iar noi nu primim bani. Nu e corect!” – Ioan Bujor, primarul comunei Dofteana



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img