20 decembrie 2024

Palatul Copiilor din Bacău: elevii se implică pentru viitorul verde al planetei

Palatul Copiilor din Bacău, prin Cercul Protecția Mediului-Ecologie, în parteneriat cu Asociația Vernal și Direcția Silvică Bacău, au marcat Ziua Internațională a Voluntariatului 2024 prin organizarea celei de-a cincea ediție a concursului educațional cu tema „Funcțiile pădurii – implicare și protecție”. Ziua Internațională a Voluntariatului este sărbătorită anual pe 5 decembrie.

„Evenimentul – ne-a informat profesoara Nela Dumea, de la Palatului Copiilor, – a adus împreună elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal, care și-au propus să ilustreze, prin afișe, postere, prezentări interactive sau filme, rolul crucial al pădurilor în viața omenirii și modalitățile prin care acestea pot fi protejate. Participanții și-au concentrat lucrările asupra funcțiilor pădurii, provocărilor specifice întâmpinate de speciile care trăiesc în acest mediu natural și soluțiilor prin care acestea pot fi sprijinite.



Deși proiectul face parte din calendarul județean al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau pe anul 2024 (poziția 29), s-au înscris în concurs 170 de lucrări, realizate de 80 de elevi din județele Bacău, Brașov, Timiș, Galați și Neamț, precum și din Serbia. Astfel, 35 de cadre didactice au coordonat elevii în realizarea lucrărilor. Această participare numeroasă și diversă demonstrează impactul și atractivitatea proiectului nostru educațional, devenit o adevărată platformă de conștientizare ecologică.”

Elevii de gimnaziu și liceu din Bacău, Sascut, Onești și Filipești au prezentat lucrările digitale realizate în aplicații interactive în fața unui juriu format din reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău, Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Agenției Județene de Protecția Mediului și a profesorilor de specialitate.

Toate afișele și posterele înscrise în concurs au fost expuse pe panouri, oferind publicului o perspectivă artistică și educativă asupra tematicii abordate.

Elevii-voluntari de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău, coordonați de cadre didactice ale Catedrei de Alimentație Publică, au prezentat beneficiile utilizării în alimentație a fructelor de pădure și au desfășurat o activitate de degustare. Ei au oferit participanților și invitaților produse alimentare cu ingrediente culese din pădure.
Câștigătorii concursului vor fi recompensați cu diplome și premii în bani, oferite de Direcția Silvică Bacău, dar toți participanții vor primi diplome de participare din partea organizatorilor.

„Acest eveniment reprezintă o oportunitate deosebită de a celebra implicarea voluntarilor, creativitatea elevilor și importanța educației ecologice, promovând în același timp valorile conservării și protecției naturii” – a mai precizat Nela Dumea.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img