27 decembrie 2024
HomeActualitateDr. Constantin Stan. Viitorul în chirurgia și medicina estetică este aici!

Dr. Constantin Stan. Viitorul în chirurgia și medicina estetică este aici!

Frumusețea naturală, redefinită la Cronos Med

 De peste trei decenii, Dr. Constantin Stan revoluționează conceptul de frumusețe, îmbinând armonia naturală cu inovația tehnologică.



Pornind de la primele intervenții la Clinica Medical Service Bacău și continuând cu Cronos Med, rezultatul unui rebranding vizionar, medicul dezvăluie cum medicina estetică a evoluat spre tehnici minim invazive, cu rezultate naturale și impact pozitiv asupra calității vieții.

Într-un interviu captivant, acesta vorbește despre noile tendințe, provocările din era rețelelor sociale și secretul tinereții – o lecție despre echilibru și respect față de sine. 

„Am început în urmă cu peste 30 de ani la Clinica Medical Service Bacău și vom continua tot aici, la Cronos Med Bacău, așa cum am denumit clinica în urma procesului de rebranding și de expansiune, să oferim pacienților noștri cele mai avansate soluții pentru păstrarea frumuseții naturale și îmbunătățirea calității vieții”.

Dr. Constantin Stan

 

1. Care sunt tendințele în chirurgia și dermatologia estetică în noul an?

Vorbim deja, încă de pe acum, de minim invaziv, de prezervarea și respectarea anatomiei, de recuperare cât mai rapidă, păstrarea firescului, totul cât mai natural.

Și chiar și în privința bustului, discutăm de armonizarea sânilor prin proceduri minim invazive, grație acestui concept revoluționar pe care l-am adus acum în România, Mia Femtech. Asta înseamnă proteze biocompatibile din super silicon, introduse injectabil, cu o incizie minusculă, anestezie locală, pacienta își poate relua activitatea în aceeași zi, fără folosirea bisturiului asupra glandei mamare, procedură gata în doar 10 minute, cu prezervarea totală a țesuturilor și anatomiei sânului și, bineînțeles, cu rezultat natural.

La față, același lucru. Chirurgie estetică minim invazivă, dacă vorbim de un lifting facial, folosim un sistem de ancorare transcutanată care ridică fața în același timp, începând cu regiunea temporo-sprâncenară, regiunea obrazului, continuând cu linia bărbiei și a gâtului, la care adăugăm întotdeauna capacitatea regenerativă pe care o obținem din celulele de origine adipoasă cu același scop.

Procedurile de medicina și dermatologie estetică nu mai forțează, nu mai contribuie la distorsionarea trăsăturilor, noi, medicii, ne îndreptăm din ce în ce mai mult atenția către tehnicile de prevenție, în special către cele care au ca focus aspectul pielii. Așadar, vorbim de procedee de radiofrecvență, de stimulare transdermică prin tehnologiile cu microace, dar și de folosirea acidului hialuronic regenerativ.

În ultimul timp asistăm la o tendință majoră de respingere a tot ceea ce înseamnă acid hialuronic volumizant și nu pot să spun decât că mă bucură acest lucru. Buzele exagerate și pomeții proeminenți, acele trademarks care duc spre transformarea în avatare, sunt din ce în ce mai mult respinse.

 

2.              Cum adaptați aceste tendințe la preferințele pacienților?

Sunt bucuros că am privilegiul de a putea aduce noutăți, atât tehnologice, cât și medicale, cele mai avansate sisteme, produse și proceduri în România, în clinicile Cronos Med, iar clinica din Bacău este în continuare locul unde, alături de o echipă de medici care a crescut și care va crește din ce în ce mai mult, nu face excepție.

Am extins și aici portofoliul de servicii prin introducerea procedurilor faciale non și minim invazive care oferă pacienților și această perspectivă despre care am vorbit mai devreme. Există o dinamică pe care o urmăm și avem această posibilitate, de a fi racordați la noutățile lumii și de a le pune în practică la noi, pentru pacientele și pacienții noștri.

Explozia cererilor pentru operații și proceduri estetice a apărut o dată cu dezvoltarea rețelelor sociale, acolo unde vedem exemple de tinerețe editată, în spatele cărora se ascund interese comerciale diverse.

E un joc periculos, pentru că la fiecare postare care apare, se ivesc și ocazii să te compari, în așa fel încât nu vei ajunge niciodată să fii mulțumit de tine, de felul în care arăți. Secretul este să-ți păstrezi controlul asupra propriei vieți, în lumea reală, în care se prețuiește și mintea și ceea ce se ascunde după aspectul fizic.

 

3.         Există vorba aceea, frumusețea vine din interior. Acum, parafrazând-o, pentru a ne păstra frumusețea și tinerețea pe chip, sunt suficiente doar procedurile estetice?

Trebuie să prețuim și să respectăm bagajul genetic pe care ni l-au lăsat moștenire părinții. Să încercăm pe cât posibil să avem o viață liniștită, fără vicii, să ne hrănim sufletul făcând ceea ce ne place, de fiecare dată când avem ocazia, să ne hrănim mintea cu ajutorul cititului și să ne păstrăm vie setea de cunoaștere. Sportul minții și sportul sufletului sunt de neînlocuit. Cât privește hrana, mănânc simplu și puțin cantitativ, dieta mea e mai degrabă mediteraneană, bazată pe principii naturale.

Am un program pe care încerc să-l respect, fiindcă am multe operații în fiecare zi, nu am fumat niciodată, am băut doar ocazional și evit pe cât posibil dulciurile. Apoi, trebuie să fim conștienți că, oricât de sănătos am mânca, e nevoie să suplimentăm unele lucruri pe care corpul nostru nu le mai poate obține sau produce în cantități suficiente.

Nu-mi lipsește niciodată vitamina C concentrată, este absolut esențială pentru calitatea pielii și în plus e antiinflamatoare și crește imunitatea. Sunt doar câteva exemple, este adevărat că nouă, medicilor, poate ne este mai ușor să ne adaptăm la obiceiuri sănătoase, pentru că vedem zilnic pacienți care nu au grijă și plătesc un preț, fie că vorbim de un aspect îmbătrânit prematur al pielii, fie că vorbim de probleme de sănătate. Și atunci, nu putem decât să încercăm să-i educăm pe cât posibil prin diferite mijloace.

Când am dezvoltat medicina regenerativă în cadrul clinicilor Cronos Med am avut în minte faptul că tinerețea înseamnă, înainte de frumusețe, libertate de mișcare. Înseamnă să fii liber să te plimbi pe stradă, să nu te trezești dimineața cu dureri de genunchi. De aceea am pus la dispoziția românilor cât mai multe terapii anti-aging, de rejuvenare, care nu au legătură cu bisturiul.

 

4.             

Cronos, în mitologia greacă este zeul timpului și ați ales acest nume reprezentativ pentru clinicile dumneavoastră. Cum priviți trecerea aceasta galopantă a timpului?

Lecția pe care aș vrea să o învețe cei din generațiile de acum este că tinerețea înseamnă să știi să dai valoare fiecărui minut din timpul pe care îl ai. Eu așa am făcut și o fac în continuare. Am construit în timp o echipă de medici și lucrez la dezvoltarea clinicilor din București și din țară, sunt lucruri care mă încarcă zi de zi. Mă uit la nepoțica mea și simt cum mă copleșește o iubire necondiționată și este unul din sentimentele cele mai frumoase pe care le pot trăi sufletește. Gândurile acestea mă fac să fiu cu adevărat prezent, sunt hrană și combustibil pentru încă o viață. Și spun de fiecare dată că din pasiune am construit totul, iar cât timp mai pot să rămân îndrăgostit de ce fac, de oamenii din jurul meu, de profesia mea, de viața pe care o am, toate capătă sens.

 

 



Alte titluri
Alte titluri

2024: Un nou an la superlativ pentru FC Bacău

Așa își cataloghează FC Bacău parcursul, la final de...

Horoscop 26 Decembrie 2024

♈ Berbec Energie și entuziasm cât pentru trei! Universul îți...

Zeci de bătrâni evacuați din cauza unei eoliene defecte la Poarta Albă

În această seară, pompierii constănțeni se confruntă cu o...

Final de an cu George Apostu

Centrul de Cultură „George Apostu” a încheiat anul cultural...

Ultimele știri

spot_img