5 decembrie 2024

Patronul Chimcomplex a ajuns și la Dalai Lama, după vizite la Papa și la Patriarhul Bartolomeu

Dr. Ștefan Vuza, Președintele Grupului industrial Chimcomplex Borzești, a fost primit, recent, de Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso – al 14-lea Dalai Lama, liderul spiritual al budismului tibetan și liderul guvernului tibetan aflat în exil la Dharamshāla. Cutezătorul și vizionarul om de afaceri a început în anul 2023 să poarte „dialoguri memorabile” – cum le numește el însuși pe pagina sa de Linkedin – cu Papa Francisc, apoi cu Patriarhul Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, la începutul acestui an, iar în noiembrie a ajuns și la Vatican. Cele trei personalități religioase sunt considerate lideri ai celor mai importante comunități spirituale din lume.

Peste tot, Ștefan Vuza a fost împreună cu pictorul Ciprian Istrate, «într-un proiect care unește spiritualitatea și știința într-o carte și un film, inspirate de valorile, credințele și reflecțiile a 7 lideri spirituali ai lumii alături de 7 laureați ai premiului Nobel. Scopul este ca aceste trăiri și revelații ce se desprind din dialogurile dintre cei doi Inițiatori și cei 14 Inițiați să fie incluse în teza intitulată: „Pentru cei Iluminați, întreaga lume este o singură familie!”». Proiectul a fost născut acum 25 de ani din prietenia dintre Ștefan Vuza și Ciprian Istrate. Iar concluzia primelor întâlniri cu cei trei lideri a fost formulată de omul de afaceri astfel: „Marile Adevăruri sunt aceleași atât în Credință cât și în Știință”. Au rezultat, astfel, primele 15 „mari adevăruri care inspiră” și care sunt redate formulând impresiile după cele trei vizite. 



Dr. Ștefan Vuza: „Călătoria noastră pornește de la întrebări profunde, menite să deschidă perspective noi asupra vieții și conexiunii dintre oameni, religii și univers.

De-a lungul timpului, am învățat că liderii adevărați – fie ei antreprenori, artiști sau cercetători – ating desăvârșirea doar atunci când înțeleg sensul profund al lumii. Un lider nu poate fi complet până când mintea sa nu devine pură și clară în ceea ce privește sensul vieții, religiile, Universul și legătura profundă dintre ele.

Se poate ca învățăturile de mai jos (cele 15 concluzii adăugat în postarea pe Linkedin – n.n.) să nu fie înțelese la o primă citire; se poate ca înțelesurile lor să fie cel puțin duble, iar unele formulări să vă irite sau chiar să fie negate cu fermitate.

Este așa pentru că este imposibil să fie altfel atunci când vrem să arătăm cum se reflectă marile Adevăruri în diversele culturi ale lumii.

Priviți totul ca pe o provocare fără de care v-ați fi plictisit tot citind aceleași sfaturi cu care toți suntem de acord – texte pe care noi le numim … micile adevăruri. (În DEX se folosește cuvântul „minciuni.”)

Provocarea este ca acum să intri în lumea Marilor Adevăruri, adică acele reflecții despre lume care nu îți convin și care nu rezonează cu valorile tale. Aceste adevăruri sunt omise de lumea largă și, astfel, devin invizibile, iar oamenii, chiar dacă le simt în sinea lor, totuși nu îndrăznesc să le accepte, pentru că nu au puterea de a ieși din rând și aleg să creadă doar ce crede și promovează mulțimea! (adică … micile adevăruri, și să nu uităm principiul că “orice minciună spusă de mai multe ori se transformă în adevăr”).

Marile Adevăruri irită și chiar întunecă mintea ignorantului până la neacceptare, și, din această cauză, mai nimeni nu îndrăznește să le spună, ca să nu aibă destinul lui Socrate.” 

Și o invitație la reflecție: 

„Proiectul nostru nu oferă răspunsuri absolute, ci provoacă mintea să exploreze marile adevăruri:

Ce putem învăța din dialogurile dintre credință și știință?

Cum transformăm înțelepciunea lumii într-o sursă de inspirație pentru viitor?

Vă invit să ne însoțiți în această călătorie. Rămâneți aproape: în decembrie, urmează dialogurile cu Dalai Lama, un nou capitol în explorarea iluminării.”



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -