27 noiembrie 2024

Care sunt cele mai profitabile firme din județul Bacău, care sunt cei mai mari angajatori și cine vinde cel mai mult?

Camera de Comerț și Industrie Bacău a prezentat miercuri, 27 noiembrie, într-o conferință de comunicare publică studiul Starea Economiei a județului si Top-ul Județean al fimelor. Au fost invitați la acest eveniment reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, ai firmelor și reprezentanți mass-media.

Practic a fost o radiografie a economiei băcăuane care a cuprins mai multe perioade de activitate, statistici care ne arată evoluția diferiților indicatori: indicatori economici generali, situația indicatorilor economici ai firmelor pe secțiuni și domenii de activitate, evoluția indicatorilor economici între 2014 și 2023, situația indicatorilor economici pe zone, după sediul social urban/rural, pe categorii de mărime a intreprinderilor și comerțul international 2023.



Printre cifrele impresionante și în același timp amețitoare trebuie subliniat că în județul Bacău există 14.288 de persoane juridice, care produc 99% din veniturile județului. Cifra de afaceri a județului este de 11.440.688 de euro și avem un număr de 88.692 de salariați, Bacăul având cea mai mare cifră de afaceri din regiune. Interesant este că la acești ultimi indicatori, județul Iași are o cifră de afaceri de 9.417.057 de euro și un număr de 114.586 de salariați. Explicața acestor diferențe în favoarea Bacăului sunt date de managementul firmelor de la noi care este mai bun decât celor al firmelor din Iași, după cum a susținut în conferința de comunicare Doru Simovici, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău. „Avem mai puține firme, dar producem mai mult”, a subliniat Doru Simovici. În același timp, situația generală a operatorilor economici în perioada decembrie 1990 – decembrie 2023 arată că în județul Bacău au fost 88.750 de înmatriculări de firme, dar au fost și 49.592 de radieri. Prezentarea a continuat cu o statistică a tuturor indicatorilor.

Am invitat astăzi reprezentanții mass-mediei, în special invitați ai instituților respectiv Prefectura, Consiliu Județean, ai primăriilor de orașe, pe toți cei care fac parte din mediul economic, Registrul Comerțului, cele publice DSV, DSP, ITM, Agenția de Mediu și ISU, instituțiile avizatoare, cele care lucrează încă de la începutul existenței intreprinzatorilor și azi chiar până la sfârșit,ai Tribunalului și mulți alții. Este dificil să spună că stăm mai bine acum din punct de vedere ecpnomic pentru că inflația nu o măsurăm totdeauna. Trebuie să ținem cont de condițiile în care funcționează firmele și autoritățile și instituțiile. Cifric stăm mai bine pentru că avem o cifră de afaceri semnificativă care este mai mai răsărită aș putea spune decât celelalte comunități de afaceri din Regiunea de Nord-Est, adică stăm mai bine decât celelalte județe. Nu o spunem asta în sensul de a crea o competiție între comunitățile de afaceri din județ. Eu aș lua-o la un mod constructiv pentru a înțelege cu toții ce trebuie să facem ca rezultatele noastre, ale regiunii noastre să fie mai bune. Deocamdată trebuie să îmbunătățim condițiile necesare dezvoltării afacerilor, trebuie să creștem numărul de firme active, trebuie să scădem mortalitatea firmelor, asta înseamnând că trebuie să ajutăm antreprenoriatul să se dezvolte”, a declarat Doru Simovici, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014