19 septembrie 2024
Actualitate"Prindeti hotul" in Piata Sud

“Prindeti hotul” in Piata Sud

Exercitiu demonstrativ al lucratorilor de Politie

Campania de informare "Saptamana prevenirii criminalitatii" derulata de Inspectoratul de Politie Judetean Bacau continua. In a patra zi de activitati, ofiteri de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, alaturi de politistii de proximitate si cei de la Interventii Rapide, au simulat joi o spargere de autoturism pentru a vedea care este reactia cetatenilor in astfel de situatii.

Panica, tipete si agitatie in Piata Sud, in jurul pranzului. O masina parcata pe trotuar a fost atacata de un hot, care a spart geamul lateral al autovehicului de unde a sustras o geanta lasata la vedere de proprietar. Cetatenii din jur, care au fost martori la aceasta fapta, au alertat imediat Politia si au incercat sa prinda infractorul. Au aparut si oamenii legii, iar totul s-a terminat cu bine.

Hotul a fost demascat



Faptuitorul a fost demascat si predat… colegilor lui, politisti. Asta pentru ca totul a fost un exercitiu demonstrativ organizat de Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, intr-o actiune ce face parte din campania de informare derulata in aceasta perioada intitulata "Saptamana prevenirii criminalitatii". Ziua de joi, 29 septembrie, a fost dedicata activitatilor de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului, a infractiunilor stradale, a furturilor din autoturisme si a talhariilor. “Am organizat aceasta simulare pentru ca, se stie, nu toti cetatenii reactioneaza in astfel de cazuri. Dorim ca pe aceasta cale sa informam cetatenii sa ia atitudine, sa retina cat mai multe detalii despre autor referitoare la inaltime, directia in care a fugit, alte semnalmente, pentru a putea si noi, politistii, sa identificam cat mai repede hotul respectiv. De asemenea, posesorilor de autoturisme le recomandam sa nu lase la vedere in interiorul masinii obiecte personale de tip genti, posete, bani, GPS-uri, care ar putea atrage atentia hotilor”, a declarat la finalul exercitiului insp. Gabriel Stefanescu, ofiter IPJ Bacau.
In ultima zi de campanie, pe 30 septembrie, Inspectoratului de Politie va derula activitati de informare si educatie rutiera. In parcarea unui mall din Bacau, politistii vor realiza un "altfel de show room" cu masinile implicate in accidentele rutiere, iar in paralel vor informa cetatenii care sunt pericolele din trafic si cum pot fi ele prevenite.

VOX POPULI: Cum trebuie sa reactioneze cetatenii in fata unui astfel de caz?Maria Grigoras: “Pai sa strige, sa sara in ajutor. Sa-l prinda pe infractor, ca noi, cei mai in varsta, nu avem cum alerga dupa el. Si eu am strigat, dar m-am speriat tare cand a spart geamul masinii.”
Vasile Grigoras: “Ar trebui sa sara oamenii in putere sa-l impiedice sa fuga. Sa sunam la 112. Nu am fost martor niciodata la astfel de evenimente, dar nici nu-mi doresc sa fiu vreodata in cazuri de astea.”
Vasile Vrabie: “Nu stii cum sa reactionezi. Pot avea arme albe asupra lor. E bine sa retii fizionomia. Acum nu am putut sa-l vad ca s-a miscat repede. Am vazut doar ca era imbracat in negru, avea in jur de 1.65 – 1.70 m inaltime. Si eu am fost victima unui talhar, dar l-am recunoscut la Politie dupa portretul robot.”
Roxana Neagu



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img