22 noiembrie 2024

12 ani de Milonga, într-o seară de poveste la Bacău!

La restaurantul ,,Karo” din Bacău, a avut loc, sâmbătă, 16 noiembrie, petrecerea dedicată tangoului argentinian, ,,Milonga”, unde s-a sărbătorit, cu multă bucurie, emoție și nostalgie, împlinirea a doisprezece ani de poveste ai Tango Social Club Bacău, această minunată comunitate de dansatori pasionați de tango argentinian, din Bacău!

Într-un decor elegant, plin de rafinament și energie al ,,Rendez-Vous cu flori, atelier de creație florală by Lucia Pădurariu”, tangoul argentinian a prins din nou viață pe ringul de dans, în pași care spun povești de iubire, în maniera muzicală specifică acestui dans.
Muzica live a fost sufletul serii, iar participanți de la școlile de tango din Bacău, Neamț, Suceava, Iași, Brașov, Galați, Cluj, Deva, București, au reușit să transforme această aniversare într-o experiență de neuitat.



Opra Monica, cu grupul ,,MoniAcustique” i-au încântat pe cei prezenți cu orchestrațiile lor inedite și interpretările pline de pasiune, în timp ce, Alexandra Elefterescu-Tăbăcaru (violoncel), Alexandru Nucă (bandoneon, chitară) și Cătălin Mihail Chelaru (cu ale sale frumoase povești despre tango), au adus pe scenă un farmec aparte, completând magia spectacolului cu acorduri vibrante, în pași de tango argentinian.
Tango-ul se dansează în Bacău din noiembrie 2012, când Gilbert Iscu, co-fondatorul „Tango Tangent” din București, a început să organizeze cursuri în weekend. Comunitatea a crescut și pe 8 martie 2013 a fost organizată prima „Milonga” (petrecere de tango) la Bacău, iar din februarie 2015, cursurile au fost preluate de instructorul de dans și moderatorul, Cătălin Mihail Chelaru.

Cu toate acestea, din cauza pandemiei de coronavirus, activitatea comunității a fost suspendată; totodată, Petre Dămoc, un alt pasionat de tango cu experiența comunității bucureștene și a milongiilor organizate în capitală, s-a întors acasă, la Bacău. Nostalgic pentru vremurile „de demult”, încurajat de unii membri ai comunității locale, a reluat activitățile comunitare organizând o serie de practici de tango sub îndrumarea sa directă.
Având în vedere cererea din ce în ce mai mare, exercițiile au devenit cursuri de inițiere, iar din toamna anului 2023, Cătălin Mihail Chelaru a reluat activitatea cu o serie de cursuri avansate.

Așa s-a regăsit comunitatea de tango din Bacău, care a crescut și s-a mărit, astfel că, prin entuziasmul și angajamentul de noi membri, a relansat organizarea milongasului în Bacău, la care participă dansatori de tango din mai multe comunități prietene din întreaga țară.
„Milonga înseamnă o petrecere, un eveniment în care se dansează tango. Cuvântul a apărut în Argentina spre sfârșitul secolului al 1872 (după XNUMX mai exact) și se referea inițial la un ritm muzical specific care este acum considerat „străbunicul tangoului”. Ca gen muzical, milonga a apărut din fuziunea muzicii habanere spaniole și candombe de origine africană. De-a lungul timpului, milongei au fost adăugate instrumente noi și muzica inițial simplă a devenit din ce în ce mai complexă”, se arată pe site-ul „Milonga.ro” .
Așadar, tuturor iubitorilor de tango, La Mulți Ani, plini de dans, pasiune și frumoase povești!

Romulus-Dan BUSNEA



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014