28 octombrie 2024
ActualitateDoi tineri băcăuani fără echipamente profesionale au ajuns pe podiumul Cupei Toamnei...

Doi tineri băcăuani fără echipamente profesionale au ajuns pe podiumul Cupei Toamnei la Răpitor!

În mijlocul unei competiții acerbe, cu echipaje dotate cu motoare performante și echipamente de ultimă generație, doi copii băcăuani au reușit să își facă loc pe podium la Cupa Toamnei la Răpitor! Denis Dodiță, elev de 13 ani la Școala „Miron Costin”, și Călin Diaconescu, elev de 16 ani la Liceul „Vranceanu”, au cucerit locul al III-lea în competiție, într-o barcă simplă, fără sonar, fără motor – doar cu vâsle, forță și determinare.

Pentru băcăuani, acești tineri sunt deja mici eroi. Înarmați doar cu pasiunea pentru pescuit, au rezistat eroic 7 ore de concurs în vânt și frig, cu mâinile încleștate pe vâsle, la fel ca niște veterani. Deși a fost prima lor participare la un concurs de acest nivel, Denis și Călin au „luptat” umăr la umăr cu echipaje din alte orașe, înfruntând condițiile neprielnice și lipsa echipamentelor performante.



Nu au avut parte de motoare puternice sau de bărci sofisticate – doar o simplă barcă cu vâsle, singura de acest fel din întreaga competiție. Dar ceea ce nu le-a lipsit a fost pasiunea pentru acest sport și dorința de a duce Bacăul pe podium. Și au reușit! Efortul lor este cu atât mai remarcabil cu cât au pus numele Bacăului în clasamentul final, fiind un exemplu de voință și curaj.

Cupa Toamnei la Răpitor, desfășurată ieri pe Lacul Bacău, a ajuns la ediția a XVII-a și a adunat echipaje din toată țara. Clasamentul a fost stabilit printr-un sistem de punctare bazat pe lungimea peștilor capturați, cu un punct pentru fiecare centimetru, fiind luate în calcul doar exemplarele care depășesc dimensiunile legale. După măsurare, toți peștii au fost eliberați, respectând spiritul pescuitului sportiv.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img