28 octombrie 2024
SportSCM Bacău, salbă de medalii și un omagiu în memoria unui om...

Sărituri în apă/ Cupa României pentru Juniori C și D

SCM Bacău, salbă de medalii și un omagiu în memoria unui om de aur: Adrian Cherciu

Derulată în weekend, la Bazinul de Înot din Bacău, Cupa României la sărituri în apă pentru Juniori C (12-13 ani) și D (D1- 10 ani, D2- 11 ani) a adus în centrul atenției performanțele Sport Club Municipal Bacău. Evoluții sigure și apreciate, încununate cu o salbă de medalii pentru sportivii băcăuani antrenați de Mihaela Neagu, Clara Gherase și Anișoara Șufariu, care au dominat categoric o parte din categoriile de vârstă.

Plus un omagiu. Un omagiu în memoria unui om de aur, care a făcut istorie în acest sport: Adrian Cherciu. Răpus de o boală fulgerătoare vara trecută, la vârsta de numai 55 de ani, Adi Cherciu a rămas și va rămâne nu doar în analele săriturilor în apă, ci, mai ales, în inimile și amintirea celor care l-au cunoscut și i-au fost prieteni și colegi. O demonstrează și gândurile antrenorilor secției de sărituri de la SCM Bacău, cărora le-a dat glas, în cadrul festivității de deschidere a Cupei României, Ani Șufariu:



„Nu ne-am imaginat vreodată că vom ține un discurs despre un coleg plecat prea devreme dintre noi. De aceea, cuvintele nu vor fi multe, pentru că este enorm de greu să vorbești la trecut despre un om care a murit atât de tânăr.

Este greu să vorbești, în general, despre orice persoană pe care ai cunoscut-o măcar tangențial, darmite despre un coleg cu care ai împărțit o bucată de pâine, cu care ai fost în zeci, sute de cantonamente, pe care l-ai cunoscut, de fapt, din copilărie.Îl știm cu toții pe Adrian.

A marcat în scurta lui existență destinele multor sportivi, cel mai cunoscut și încă în activitate fiind Constantin Popovici, campion mondial la high-diving. El însuși a participat la sute de competiții, fiind de șase ori campion național. (…)

Fie ca amintirea lui Adrian să trăiască prin faptele lui cele bune, prin sportivii pe care i-a pregătit și care îi vor închina, poate, un exercițiu, ca o recunoaștere a efortului și a încercării lui de a face din săriturile în apă din România un loc mai performant, așa cum ne dorim cu toții”.

Rezultatele SCM Bacău la Cupa României pentru Juniori C și D

Teodora Iacob- junioară C (antrenoare Mihaela Neagu): locul 1 la platformă, locul 1 trambulină 1 metru, locul 2 la 3m.

Eliza Enache- junioară D1 (antrenoare Mihaela Neagu): locul 2 la 3 m, locul 3 la 1m.

Matei Craiu- junior C (antrenoare Clara Gherase): locul 1 la platformă, locul 1 la 3 m, locul 2 la 1m.

Octav Matei Aioanei- junior D1 (antrenoare Clara Gherase): locul 1 la platformă, locul 1 la 1 m, locul 2 la 3m.

Sofia Crăciun- junioară D2 (antrenoare Anișoara Șufariu): locul 4 la 1m, locul 4 la 3m, locul 4 la platformă.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img