28 octombrie 2024
SportAURaș aduce din nou AUR pentru SCM Bacău

AURaș aduce din nou AUR pentru SCM Bacău

Desfășurate la Câmpia Turzii, Campionatele Naționale de Box pentru Cadeți au reunit la start sute de pugiliști din toate județele României. Nu a fost ușor pentru nimeni să ajungă pe podiumul de premiere.

Victorii înainte de limită – o marcă băcăuană



SCM Bacău, prin elevii antrenorului emerit Relu Auraș, a cucerit o medalie de aur – prin Gabriel Neculai (cat. 54 kg), una de argint – prin Constantin Ștrulea (cat. 60 kg) și una de bronz – prin Adrian Gîlea (cat. 57 kg).

Până să ajungă în finală, Gabriel Neculai a terminat meciurile sale înainte de limită. Iar finala a câștigat-o cu o decizie de 5-0. El a practicat un box spectaculos, de mare calitate, fiind cel mai tehnic boxer al întregii competiției – conform evaluării multor specialiști din box prezenți la Câmpia Turzii.

Până în finală, Constantin Ștrulea a fost și el încântător, impunându-se în trei meciuri, dintre care de două ori înainte de limită. Iar în semifinală a dispus cu 5-0 de vicecampionul european, Cosmin Miluț (Box Club Drobeta)! Dar, în ultimul act, contra redutabilului româno-spaniol Thomas Varan („U” Cluj), Ștrulea a prins o zi foarte proastă, lovind puțin, inițiind continuu clinciuri (asta i-a adus două avertismente pentru box obstrucționist), de aceea a și pierdut clar. Însă medalia sa de argint este de apreciat.

Adrian Gîlea, aidoma colegilor săi, a început cu două victorii înainte de limită, dar în semifinale s-a înclinat în fața brăileanului Robert Brânză, cel care avea să se încununeze campion la cat. 57 kg.

Cu o medalie de aur, una de argint și una de bronz, Relu Auraș a ținut SCM Bacău la înălțime!

Bacăul, ca județ, a fost pe 1!

CSM Onești, prin elevii antrenorului Vasile Pradaiș, a fost, de asemenea la înălțime, cu două medalii de aur, cucerite de Emanuel Anton (cat. 50 kg) și Darius Vrabie (cat. 63 kg)! Bacăul și Oneștiul, la un loc, au cucerit cinci medalii, dintre care trei de aur!

„Vasile Pradaiș este un antrenor foarte muncitor și devotat boxului, de aceea a reușit să formeze o serie de box de mare valoare. Noi doi conlucrăm adesea, spre avantajul ambelor noastre cluburi. Mă felicit că am ales să-l aduc pe Emanuel Anton la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Bacău – pe care-l conduc, iar el a confirmat la aceste campionate! Îl felicit pe Vasile și cred că va deveni un mare antrenor”, ne-a declarat antrenorul Relu Auraș.

„L-am avut lângă noi și pe arbitrul internațional Dan Anisei, care m-a ajutat în pregătirea medaliaților, el fiind și un bun antrenor. Îi mulțumesc și dlui. Ion Șarban, directorul SCM Bacău, pentru sprijinul financiar acordat secției, și grijii sale pentru ca în procesul de pregătire să nu ne lipsească nimic. Astfel, reușim să ținem boxul băcăuan undeva sus, în ierarhia boxului românesc”, a concluzionat Relu Auraș.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img