24 octombrie 2024
ActualitateCinci agenți de poliție din Bacău, plasați sub control judiciar pentru luare...

Cinci agenți de poliție din Bacău, plasați sub control judiciar pentru luare de mită și fals intelectual

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a emis un comunicat prin care anunță că, în datele de 22 și 23 octombrie 2024, procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de cinci inculpați, agenți de poliție din cadrul IPJ Bacău – BDNE Onești și Poliția Municipiului Onești – Biroul Rutier. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual.

Conform informațiilor furnizate, în perioada iunie-noiembrie 2022, agenții ar fi pretins și primit, în mod repetat, sume de bani sau foloase materiale de la conducători auto, pentru a nu aplica sancțiuni la regimul rutier sau pentru a impune sancțiuni mai blânde. De asemenea, în cadrul proceselor-verbale de contravenție, aceștia ar fi atestat fapte neconforme cu realitatea, favorizând astfel conducătorii auto.



Pe durata controlului judiciar, inculpații au obligația de a nu desfășura activitatea în cadrul căreia au săvârșit faptele. Ancheta s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Serviciului Tehnic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Precizăm că inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img