24 octombrie 2024
ActualitateVIDEO: Progresul lucrărilor pe Autostrada A7, Lotul 3

VIDEO: Progresul lucrărilor pe Autostrada A7, Lotul 3

Pe șantierul Autostrăzii A7, tronsonul Bacău – Pașcani, Lotul 3, între localitățile Mircești și Pașcani, lucrările avansează într-un ritm susținut. Una dintre cele mai importante activități în desfășurare în această zonă este relocarea Drumului Județean (DJ) 208L, în proximitatea nodului rutier de tip turbion de la Pașcani – Sodomeni. Acest nod rutier va marca un punct de joncțiune important între A7 și viitoarea autostradă A8.

Detalii despre desfășurarea lucrărilor

În acest moment, pe șantier sunt mobilizate aproximativ 30 de autobasculante, 4 excavatoare, 3 buldozere și un autogreder, echipamente esențiale pentru avansul lucrărilor. În paralel cu relocarea DJ 208L, se execută lucrări complexe de stabilizare a solului, umpluturi de pământ și așternerea de perne de loess, un material folosit frecvent în construcții pentru a asigura o bază solidă și stabilă.



Cine este antreprenorul?

Pentru realizarea acestui tronson de autostradă, antreprenorul principal este asocierea formată din companiile S.C. Spedition UMB S.R.L., S.C. SA&PE Construct S.R.L. și S.C. Tehnostrade S.R.L. Aceste companii sunt cunoscute pentru implicarea lor în proiecte majore de infrastructură în România.

Specificații tehnice ale proiectului

  • Lungime tronson: 28,09 km
  • Data semnării contractului: 15 februarie 2023
  • Durată execuție: 30 luni
  • Stadiul fizic al lucrărilor: 17,50%
  • Valoare contract: 1.765.928.288,22 lei, fără TVA
  • Sursa de finanțare: Fonduri europene – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Sursa video: DRDP Iași



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img