24 octombrie 2024
ActualitateRoboStart, un nou proiect la Școala „Platon” Bacău

RoboStart, un nou proiect la Școala „Platon” Bacău

Proiectul RoboStart a debutat în data de 23 octombrie 2024 la Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău și s-a bucurat de un real interes atât din partea elevilor cât și a părinților. Proiectul se va derula în perioada Octombrie – Decembrie 2024 și va consta în susținerea de ateliere practice de robotică cu 10 elevi ai școlii.

Un aspect absolut remarcabil al acestui proiect este implicarea, în calitate de traineri, a doi foști elevi ai Școlii „Constantin Platon” Bacău, respectiv George – Alessio Pahonie și Radu – Mihai Ramașcanu. Cei doi au îmbrățișat cu bucurie ideea de a împărtăși cu noile generații de elevi de la Școala „Platon” Bacău cunoștințele și experiențele dobândite până acum despre robotică. În cadrul atelierelor de robotică, 10 elevi vor învăța noțiuni de bază în robotică și programare, obiectul principal fiind reprezentat de Robotul Miro, bazat pe tehnologia Nextlab.tech.



Obiectivele traiectoriei de învățare vor fi: identificarea componentelor kit-ului Miro; testarea funcționalității componentelor kit-ului; construirea și asamblarea unui robot Miro functional; programarea avansată a robotului Miro; realizarea unui traseu pentru robotul Miro.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img