24 octombrie 2024
ActualitateȘcoala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, 165 de ani de existență

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, 165 de ani de existență

Sub genericul „ÎMPLINIRI. DEVENIRI. IDEALURI”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău a sărbătorit în acestă săptămână 165 de ani de existență. Aniversarea a fost marcată printr-o serie de activităţi dedicate comunităţii, profesorilor, elevilor, părinţilor, dar şi precursorilor, care au contribuit la evoluţia acestei unităţi de învăţământ.

Ele au debutat  luni, 21 octombrie, în Piața Tricolorului, cu un moment de istorie locală – „Școala Cuza după Mica Unire” şi un moment festiv în curtea școlii. Au continuat marți cu o premieră locală- Vocea istorie-  „Statui Vii , a urmat o emoționantă întalnire cu foști dascăli ai școlii, ziua încheindu-se la Teatrul de Vară  cu spectacolul dedicat elevilor, părinților si cadrelor didactice- „Tezaur de simțire româneasca în glasuri de copii”



La festivități au participat și reprezentanții instituțiilor cu care colaborează Școala Gimnazială „ Alexandru Ioan Cuza” – presedintele  CJ Bacău, doamna Cristina Breahnă Pravăț, iar din partea Inspectoratului Școlar Bacău doamna Ana Maria Egarmin, consilieri locali si județeni, reprezentanți ai Universitații „George Bacovia”, Universității „Vasile Alecsandri” , Casei Corpului Didactic și invitați din Republica Modova.

Evenimentele aniversare a fost marcate și de prezența online a unor foști elevi absolvenți a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, care au destăinuit actualilor elevi poveștile lor de pe băncile școlii, dar și felul în care a început viața de elev în această şcoală, amintiri cu și despre profesori.

Ultima zi a evenimentelor aniversare a fost miercuri și a cuprins desfășurarea unui Simpozion Județean –  „Contexte provocatoare de învățare” și „Capsula timpului ”- mesaje compuse de elevi, poze, amintiri puse la „păstrare„ cu dedicație pentru generația Cuza 200 de ani.

Actul de înființare al Școlii Nr.2 de Băieți, actuală Școala Gimnazială „ Alexandru Ioan Cuza, a fost semnat de domnitorul Al.I.Cuza  pe 25 octombrie 1859, până în 1994 școala s-a numit  Școala 19. Radu Beligan, Solomon Marcus, Emanuel Elenescu, Marcel Marcian, Marius Mircu, C-tin Andone, George Bălăiţă, C-tin Arseni sunt doar câțiva dintre foștii elevi care și-au pus amprenta pe evoluția noastra comunitară.

La multi ani, CUZA165!

„La multi ani , școală dragă iar celor ce te slujesc împliniri, curaj, originalitate, grijă pentru suflet și minte, o viață frumoasă!”

Prof.dr. Doinița Sîrbu, fost director al Școlii Gimnaziale „ Alexandru Ioan Cuza”

„Sunt onorat si mândru că am condus această prestigioasă școală. Colegilor mei le urez succes, multă sănătate!”

Prof. Emil Păun, fost director al Școlii Gimnaziale „ Alexandru Ioan Cuza”

„Toate reușitele școlii și elevilor au fost posibile datorită faptului că am avut în permanență un colectiv didactic de excepție, bine pregătit, unit pentru misiunea sfântă a formării adultului de mâine. La mulți ani, buni și de calitate , dragă școală!”

Prof. Maria Stoica fost director al Școlii Gimnaziale „ Alexandru Ioan Cuza”

„La multi ani, echipei #Cuza165, elevi, părinți, educatori, învățatori, profesori, echipei administrative! Vă felicit pentru implicare și dăruire!!

Prof. Elena Popica director al Școlii Gimnaziale „ Alexandru Ioan Cuza”Bacău

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img