23 octombrie 2024
ActualitatePrefectul Claudiu Ilișanu a anunțat măsuri importante pentru sezonul rece

Prefectul Claudiu Ilișanu a anunțat măsuri importante pentru sezonul rece

Prefectul județului Bacău, Claudiu Ilișanu a convocat, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”. Scopul principal al întâlnirii a fost aprobarea și implementarea unui plan de măsuri necesare pentru a face față provocărilor din sezonul rece.

„Ne-am asigurat că suntem pregătiți pentru iarnă. Am transmis planul către toate unitățile administrativ-teritoriale (UAT) și instituțiile implicate din județ, iar SDN Bacău dispune de utilajele și materialele necesare pentru intervenții rapide și eficiente,” a declarat prefectul Ilișanu. Acesta a subliniat că se depun toate eforturile pentru a preveni situații în care autoritățile să fie luate prin surprindere de condițiile meteo dificile.



Pe lângă măsurile specifice sezonului rece, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre demararea Strategiei Județene de Reducere a Riscurilor la Dezastre, un document esențial pentru planificarea și intervenția în caz de urgențe. Această strategie va fi structurat în 11 capitole și va include un plan de acțiune clar, având ca scop reducerea riscurilor de inundații, cutremure, incendii de pădure, alunecări de teren, epidemii și riscuri tehnologice.

„Vom constitui un grup de lucru în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, care va colabora cu toate instituțiile implicate pentru elaborarea acestei strategii,” a mai adăugat Ilișanu. Astfel, județul Bacău se pregătește să abordeze cu eficiență provocările iernii și să întărească măsurile de siguranță pentru a proteja comunitatea locală de potențiale dezastre naturale și tehnologice.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img