22 octombrie 2024
ActualitateCreșterea cazurilor de afecțiuni respiratorii la nivelul județului Bacău

Creșterea cazurilor de afecțiuni respiratorii la nivelul județului Bacău

Conform ultimului raport emis pentru perioada 07-13 octombrie 2024, județul Bacău se confruntă cu un număr semnificativ de cazuri de afecțiuni respiratorii acute, pneumonii și bronhopneumonii.
În total, au fost raportate 1.710 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (I.A.C.R.S.) și 326 de cazuri de pneumonii și bronhopneumonii.

 

Din totalul cazurilor de I.A.C.R.S., 48 de pacienți au necesitat internare, cele mai afectate grupe de vârstă fiind copiii între 5-14 ani (530 de cazuri) și persoanele între 15-49 de ani (371 de cazuri). De asemenea, 326 de cazuri de pneumonii și bronhopneumonii au fost raportate, cu 120 de internări, majoritatea înregistrate la persoanele între 15-64 de ani.



Până în prezent, la nivelul județului, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, însă autoritățile încurajează vaccinarea antigripală. Conform datelor furnizate de medicii de familie, 16.307 persoane s-au vaccinat împotriva gripei începând cu 1 septembrie 2024.

Această tendință în creștere a cazurilor de afecțiuni respiratorii și pneumonii impune măsuri preventive riguroase pentru a limita răspândirea și agravarea acestor afecțiuni în rândul populației.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img