22 octombrie 2024
ActualitateNicolae Bălcescu: O cisternă cu substanțe chimice a lovit o mașină cu...

Nicolae Bălcescu: O cisternă cu substanțe chimice a lovit o mașină cu butelii

Scene dramatice în localitatea Nicolae Bălcescu, pe drumul național DN2-E85, unde un accident rutier șocant a paralizat complet traficul. O cisternă care transporta substanțe chimice a acroșat violent o autoutilitară încărcată cu butelii de gaz, provocând panică și haos.

Din primele cercetări ale Poliției Rutiere Bacău, totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. Șoferul cisternei, un bărbat de 40 de ani, nu a reușit să evite impactul și a lovit autoutilitara care circula în fața sa, condusă de un bărbat de 58 de ani. Coliziunea a fost atât de puternică încât șoferul autoutilitarei a fost grav rănit și transportat de urgență la spital.



În timp ce paramedicii se luptau să salveze viața victimei, o altă îngrijorare a ținut pe toată lumea cu sufletul la gură: pericolul unei explozii! Autoutilitara era încărcată cu butelii de gaz, iar scurgerile de substanțe chimice din cisternă au ridicat nivelul de risc la cote maxime.

Din fericire, șoferul de 40 de ani, aflat la volanul cisternei, a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost negativ. Cu toate acestea, tensiunea din zonă rămâne ridicată, în timp ce polițiștii desfășoară ancheta la fața locului, iar traficul este complet blocat.

Situația rămâne incertă, iar specialiștii se tem că orice scânteie ar putea declanșa o tragedie de proporții. Locuitorii din zonă au fost sfătuiți să evite deplasările, iar pompierii sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate.

 

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD TIM, echipajul de descarcerare și un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear).

Echipajele au acționat rapid pentru descarcerarea bărbatului de 58 de ani, care a fost preluat inconștient de ambulanța SMURD și transportat la spital în stare gravă.

În ciuda tensiunii create, pompierii au confirmat că, din fericire, nu au existat scurgeri de substanțe periculoase pe carosabil.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img