21 octombrie 2024
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: Mihai Bujor, ruptură parțială de tendon?

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Mihai Bujor, ruptură parțială de tendon?

Accidentat în minutul 50 al meciului câștigat de CSM Bacău cu 39-33 la Chiajna, contra Stelei, Mihai Bujor a fost supus unor investigații medicale. Primele indicii vorbesc de o leziune mai puțin gravă, care nu ar necesita o intervenție chirurgicală, însă mâine, căpitanul „CSMeilor” va efectua o rezonanță magnetică ce va da un diagnostic clar

Pe 11 noiembrie 2023, CSM Bacău reușea un egal cât o victorie în compania vice-campioanei la handbal masculin, Minaur Baia Mare. Bucuria rezultatului era însă umbrită de accidentarea lui Gabriel Bujor la tendonul ahilian. O accidentare care avea să se dovedească, din fericire, mai puțin gravă decât a părut pe moment, diagnosticul medical fiind: ruptură fibrilară pe fond de tendoniză ahiliană. Pe scurt și în limbaj ceva mai popular: o ruptură parțială de tendon.



Faptul că a suferit „doar” o ruptură parțială, i-a permis lui Gabi Bujor să stea mai puțin timp departe de teren, el reintrând în circuitul competițional în partea a doua a sezonului 2023-2024. La aproape un an distanță, fratele geamăn al lui Gabriel, Mihai Bujor a suferit o accidentare… geamănă.

Concret, duminică seara, în minutul 50 al meciului pe care CSM Bacău avea să-l câștige cu 39-33 (17-15) pe terenul Stelei, căpitanul „CSMeilor” a alunecat, acuzând o accidentare la tendon. Plângând de durere, Mihai a fost scos pe targă și transportat la Spitalul Universitar din București, unde a fost supus unor investigații medicale. Concluziile preliminare exclud ruptura totală de tendon, indicând mai degrabă o ruptură parțială, exact ce i se întâmplase și fratelui său, toamna trecută. Mâine după-amiază, Mihai Bujor va efectua o rezonanță magnetică, în urma căreia se va cunoaște cu exactitate tipul de leziune.

„Sperăm din tot sufletul să fie doar o ruptură parțială, ceea ce nu ar necesita o intervenție chirurgicală, ci doar o perioadă de recuperare. Chiar și așa, e o lovitură dură pentru jucător și o pierdere importantă pentru echipă. Suntem cu toții alături de Mihai”, a declarat antrenorul CSM Bacău, Leonard Bibirig, care a adăugat: „Această accidentare nici nu ne-a permis să ne bucurăm așa cum ar fi fost normal de victoria reușită contra Stelei. O victorie meritată și care a fost posibilă prin modul lăudabil în care au jucat băieții noștri.

Chiar dacă accidentarea lui Mihai Bujor ne dă peste cap atât din punct de vedere emoțional, cât și tactic- el era un om-cheie mai ales pe faza de apărare- ne obligă, în egală măsură, să strângem și mai mult rândurile și să continuăm seria victoriilor, răsplătind astfel atât răbdarea suporterilor noștri, cât și încrederea de care a dat dovadă conducerea clubului într-o perioadă în care rezultatele bune au întârziat să apară”.

În urma succesului de duminică seara, cu Steaua, CSM Bacău a depăit echipa militară și în clasamentul Ligii Zimbrilor, unde a urcat pe locul 10, cu un total de șapte puncte. Următoarea partidă de campionat a „CSMeilor” va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 17.30, împotriva lui CSM București, în etapa a noua.

Ulterior, Liga Zimbrilor va cunoaște o întrerupere, runda cu numărul zece fiind programată în weekendul 15-17 noiembrie, atunci când Esteki și compania se vor deplasa la Făgăraș. De remarcat că între aceste două partide de campionat, cea de acasă, cu CSM București, din 31 octombrie și cea de la Făgăraș, din data de 16 noiembrie, CSM Bacău va bifa jocul din turul doi al Cupei României, împotriva Buzăului, miercuri, 13 noiembrie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img