19 octombrie 2024
Top StoryVictorie uriașă pentru un pacient din Bacău: Statul român obligat să deconteze...

Victorie uriașă pentru un pacient din Bacău: Statul român obligat să deconteze integral un tratament de 5.000 de euro lunar pentru cancer!

Într-un caz spectaculos care ar putea schimba soarta multor pacienți, un bărbat din Bacău, diagnosticat cu o formă rară de cancer pulmonar, a obținut o victorie crucială în instanță! Statul român a fost obligat, printr-o decizie a Curții de Apel Bacău, să-i deconteze integral tratamentul de 5.000 de euro pe lună, care nu era pe lista medicamentelor compensate.

Bărbatul de 57 de ani suferă de adenocarcinom pulmonar cu mutaţie genetică fuziune NTRK3, o afecțiune extrem de rară, iar speranța lui a venit din Austria, unde un medic oncolog i-a prescris un tratament revoluționar. După doar trei luni de administrare, boala a intrat în remisie, oferindu-i șanse reale de supraviețuire. Dar prețul tratamentului este enorm!



Ceea ce părea o bătălie imposibilă a fost câștigată datorită avocatei Diana Achim-Bogdan, care a reușit să convingă instanța că viața pacientului nu poate aștepta după birocrația românească. Statul va deconta lunar costul tratamentului, până când cazul va fi soluționat definitiv. „Pacientul nostru se poate concentra acum pe sănătate, fără grija că nu va putea continua tratamentul”, a declarat avocata.

Decizia vine pe fondul nemulțumirilor legate de accesul dificil la medicamente salvatoare pentru pacienții cu cancer în România. Aceasta este doar o primă victorie, procesul principal urmând să continue, dar până atunci, pacientul din Bacău va putea respira ușurat.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img