18 octombrie 2024
Zona zeroMagazinRusia vrea să ridice vârsta minimă pentru conducerea trotinetelor electrice la 16...

Rusia vrea să ridice vârsta minimă pentru conducerea trotinetelor electrice la 16 ani

În Rusia, autoritățile sunt pregătite să introducă noi reglementări privind utilizarea trotinetelor electrice. Vârsta minimă pentru conducerea acestora ar putea fi ridicată la 16 ani, potrivit unor surse din presă. În prezent, tinerii pot folosi trotinetele electrice de la vârsta de 14 ani, însă schimbările sunt pe cale să vină, ca urmare a unor dezbateri între mai multe ministere și agenții guvernamentale.

Reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Industriei și Comerțului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Dezvoltării Digitale și Ministerului Justiției, alături de oficiali din Moscova, Departamentul Transporturilor și Duma de Stat, au căzut rapid de acord asupra acestei măsuri.



O altă schimbare majoră vizează obligativitatea obținerii unui permis pentru conducerea trotinetelor electrice, ceea ce va impune un proces de formare și verificare a competențelor celor care doresc să utilizeze aceste vehicule. Aceasta ar putea deveni o nouă etapă de reglementare pentru a asigura siguranța în trafic.

Mai mult, se discută și interzicerea circulației trotinetelor electrice pe trotuare și drumuri. Măsura vine ca răspuns la numeroasele incidente care au avut loc în ultimii ani, multe dintre ele implicând pietoni sau alte vehicule. Scopul acestor restricții este de a reduce riscurile și de a preveni accidentele cauzate de utilizarea necorespunzătoare a trotinetelor electrice în zonele intens circulate.

Aceste schimbări reflectă preocupările tot mai mari legate de siguranța rutieră și utilizarea în condiții de responsabilitate a mijloacelor moderne de transport urban.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img