18 octombrie 2024
CulturăLansare de carte dedicată unui destoinic manager editor din Onești

Lansare de carte dedicată unui destoinic manager editor din Onești

La Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti” din municipiul Onești, va avea loc, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12.00, lansarea volumului intitulat ,,Profesioniștii noștri: Nr. 45 – Maria Dohotaru la 65 de ani – Cu sufletul la carte”, ediție publicată de Editura ,,Eurocarpatica” din Sfântu-Gheorghe și îngrijită de către dr. Ioan Lăcătușu și Erich-Mihail Broanăr.

Volumul este dedicat unui profesionist de excepție din domeniul editării și tipăririi de carte, doamna Maria Dohotaru, managerul Tipografiei și Editurii „Magic Print” din Onești, cunoscută pentru profesionalismul, generozitatea, hărnicia și vrednicia sa, ca și pentru permanenta dorință de a face în așa fel, ca toți beneficiarii să fie mulțumiți de calitatea serviciilor prestate. Dovada constă în faptul că Tipografia și Editura ,,Magic Print” a devenit un brand puternic pe piață cărții din România și Republica Moldova, performanță care se bucură de toată aprecierea clienților și autorilor săi, răsplătită de-a lungul anilor, cu numeroase premii și distincții.



Printre invitații evenimentului se numără dr. Ioan Lăcătușu, director onorific al Centrului European de Studii Covasna și Harghita; dr. Narcis Dorin Ion, director la Muzeul Național ,,Peleș” din Sinaia; prof. dr. Narcis Zărnescu, redactor-șef la revista ,,Academica”, prof. univ. dr. Ioan Mușcutariu – Cleveland, Ohio, SUA; prof. Corneliu Stoica, istoric; prof. Vilică Munteanu, arhivist, istoric.

Evenimentul va fi moderat de Ionuț Tenie, directorul bibliotecii oneștene, iar programul artistic va cuprinde un recital de pian susținut de prof. Corina Vlad Diaconescu, soția regretatului prof. univ. dr. Mihail Diaconescu, romancier, eseist, critic și istoric literar, critic de artă și estetician, propus pentru ,,Premiul Nobel pentru Literatură”, în anul 2013, unul dintre autorii cu numeroase volume publicate la Editura ,,Magic Print”.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti” și Editura ,,Magic Print” din Onești, în colaborare cu Editura ,,Eurocarpatica” din Sfântu Gheorghe.

Romulus-Dan BUSNEA



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img