17 octombrie 2024
ActualitatePSD Bacău a depus listele de semnături pentru candidații la alegerile parlamentare

PSD Bacău a depus listele de semnături pentru candidații la alegerile parlamentare

Partidul Social Democrat (PSD) Bacău a făcut un pas important în pregătirea pentru alegerile parlamentare, depunând astăzi listele de semnături necesare pentru susținerea candidaților săi. Formațiunea politică se prezintă în fața electoratului băcăuan cu o echipă pe care o descrie drept „coezivă, constructivă și profesionistă”, formată din colegi dinamici, cu expertiză în domeniile lor de activitate.

Într-o declarație transmisă presei, liderii locali ai PSD Bacău au subliniat că echipa de candidați este pregătită să reprezinte interesele tuturor cetățenilor din județul Bacău, de la oamenii de rând până la mediul de afaceri, la nivel central, atât pe plan legislativ, cât și executiv.



Pe primul loc pe lista candidaților pentru Senat se află Ionel Floroiu, un nume cunoscut în peisajul politic local, cu o vastă experiență în administrație și politică. Pentru Camera Deputaților, cap de listă este Costel Dunava, care și-a construit cariera politică prin implicare constantă în dezvoltarea comunității băcăuane.

Reprezentanții PSD Bacău au transmis că echipa lor va continua să fie aproape de cetățeni, punând accent pe inițiative legislative care să sprijine dezvoltarea locală și pe măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității vieții în județul Bacău.

PSD se pregătește astfel pentru o campanie electorală în care va miza pe continuitate și pe atragerea voturilor din partea electoratului tradițional, dar și pe sprijinul mediului de afaceri, cu promisiunea că interesele comunității vor fi prioritizate în viitoarea legislatură.

Europarlamentarul Dragoș Benea a comentat astăzi despre lista de candidați propusă de PSD Bacău pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie, subliniind că aceasta îmbină „experiența politică dovedită cu elanul unor nume noi”, care au demonstrat competență în funcțiile ocupate anterior, cum ar fi prefect, secretar de stat sau președinte al unei agenții guvernamentale. „Sunt nominalizări echilibrate, colegi care au demonstrat că pot asuma funcții de largă responsabilitate în administrația locală și centrală”, a declarat Benea.

El a evidențiat că aceste alegeri sunt o oportunitate crucială pentru consolidarea proiecției politice a PSD Bacău în următorii patru ani, având ca obiectiv ambițios obținerea a cinci deputați și doi senatori, o țintă considerată „tangibilă”. Dragoș Benea a exprimat încrederea că această realizare va întări poziția organizației Bacău ca cea mai importantă organizație social-democrată din Moldova. În plus, el a menționat provocările legislative, afirmând că „din păcate, legislația actuală, mult prea restrictivă, nu ne-a permis să atragem pe listă un independent cu expertiză vastă”, dar este optimist că în 2028 acest deziderat va putea fi realizat.

Lucian Bogdănel, candidatul PSD Bacău pentru Camera Deputaților, a declarat că nominalizarea sa în poziția a treia, eligibilă, pe lista partidului este o onoare și o responsabilitate. „Vreau să pun în slujba comunității băcăuane experiența acumulată în mandatul de prefect al județului Bacău, 2022 – 2024, și să contribui, printr-o activitate parlamentară consistentă, la dezvoltarea județului și a municipiului de reședință!”, a afirmat Bogdănel. El s-a arătat încrezător că echipa social-democrată reprezintă „Calea Sigură” pentru Bacău, subliniind că, alături de colegii săi deputați și senatori PSD, se va angaja să asigure premisele continuării dezvoltării Bacăului în mandatul 2024 – 2028. Această abordare, susține el, va contribui la un viitor mai prosper pentru întreaga comunitate.

Camera Deputaților
1. Costel Dunava
2. Vasile Budacă
3. Lucian Bogdănel
4. Adrian Popa
5. Gabriel Bunduc

Senat
1. Ionel Floroiu
2. Paul Prodan
3. Ana Maria Egarmin



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img