15 octombrie 2024
ActualitateCulorile speranței se aprind pe 15 octombrie de Ziua Părinților de Îngeri

Culorile speranței se aprind pe 15 octombrie de Ziua Părinților de Îngeri

La inițiativa Asociației „Mame cu brațele goale”, fostul sediu al Primăriei Bacău va fi iluminat în culorile roz și albastru pe 15 octombrie, marcând o zi încărcată de emoție și solidaritate: Ziua Părinților de Îngeri. Această zi națională este dedicată comemorării copiilor decedați în timpul sarcinii, la naștere sau până la vârsta de 18 ani, o tragedie tăcută care afectează numeroase familii din întreaga lume.

Culorile simbolice, roz pentru fetițe și albastru pentru băieți, sunt menite să aducă un omagiu copiilor pierduți și să atragă atenția comunității locale asupra durerii pe care o poartă acești părinți. Iluminarea clădirii fostei Primării reprezintă un gest de solidaritate, dorind să transmită un mesaj de sprijin și empatie față de familiile care trec prin aceste tragedii.



Inițiativa Asociației „Mame cu brațele goale” nu este singulară, astfel de manifestări având loc de câțiva ani în mai multe țări, ca parte a unei mișcări internaționale menite să sensibilizeze publicul larg și să ofere suport celor afectați.

Legea 186/2024, adoptată recent, aduce România alături de alte state în sprijinirea părinților îndoliați. Legea stabilește oficial 15 octombrie ca Ziua națională de comemorare a copiilor decedați și prevede organizarea de evenimente publice pentru a marca această zi. De asemenea, părinților care au suferit pierderea propriului copil li se vor oferi servicii de terapie psihologică, decontate de stat, pentru a-i ajuta să facă față acestei dureri incomensurabile.

Acțiuni precum iluminarea clădirilor publice în culori simbolice sunt pași importanți în creșterea gradului de conștientizare a comunității cu privire la aceste tragedii și în sprijinirea celor care suferă în tăcere.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img