15 octombrie 2024
ActualitateJudețul Bacău a participat la unul dintre cele mai mari târguri de...

Județul Bacău a participat la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume

În orașul-stațiune Rimini (Italia), a avut loc, în perioada 9 – 11 octombrie, ,,TTG Travel Experience”, cel mai mare târg dedicat specialiștilor din industria turismului din Italia și unul dintre cele mai mari din lume.

Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a participat pentru prima oară la un târg de turism de o asemenea anvergură, sub umbrela Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Tursimului (MEAT), la care s-au alăturat și alți 17 expozanți din țară.



Reprezentanții SPJPTCAS Bacău au avut ocazia să interacționeze cu o serie de importante agenții de turism, operatori de turism și alți profesioniști din industria de turism din Italia și din lume, într-un cadru exclusiv destinat segmentului ,,business to business” (B2B).

Astfel, în cadrul întâlnirilor pe care aceștia le-au avut cu reprezentanți ai unor agenții și operatori de turism din Italia și din alte țări ale lumii, a fost prezentată oferta turistică a județului Bacău, care a cuprins elementele esențiale promovării cât mai bune a destinațiilor sale turistice, de la posibilitățile de cazare, relaxare și agrement, până la cele de tratament balnear și de vizitare a obiectivelor turistice, prin organizarea unor excursii sau tururi ghidate. Conform celor declarate de reprezentanții SPJPTCAS Bacău, majoritatea vizitatorilor au apreciat faptul că la Bacău există un aeroport care desfășoară curse regulate spre și dinspre Italia. De asemenea, aceștia au mai apreciat frumusețile naturale și castelele de pe Valea Trotușului, Salina de la Târgu-Ocna, stațiunea Slănic-Moldova, dar și multitudinea de mănăstiri și biserici vechi care se află în arealul turistic al județului Bacău.

,,În discuțiile pe care le-am mai purtat cu diverși agenți și operatori de turism din Italia și din alte țări, s-a pus un accent deosebit și pe modalitățile prin care grupurile de turiști pot ajunge și poposi la principalele obiective turistice, dar și în stațiunile balneoclimatice din județul nostru, iar colaborările pe care le-am demarat cu profesioniști din industria de profil sperăm să fie de bun augur pentru turismul băcăuan. Dorim să mai precizăm faptul că participarea noastră la un târg de turism de o asemenea importanță a fost o experiență nouă și benefică, pentru care trebuie să le mulțumim și reprezentanților MEAT, pentru buna colaborare care s-a consolidat în ultimii ani”, au mai spus reprezentanții SPJPTCAS Bacău.

Conform MEAT, piața italiană continuă să fie una dintre cele mai importante pentru România, situându-se pe locul al doilea în ceea ce privește numărul vizitatorilor străini care aleg țara noastră pentru petrecerea vacanțelor.

Romulus-Dan BUSNEA

 

 

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img