15 octombrie 2024
EvenimentLucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași continuă în ritm Susținut,...

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași continuă în ritm Susținut, oferind speranță pentru Moldova

Europarlamentarul Dragoș Benea a subliniat recent importanța progreselor înregistrate la Spitalul Regional de Urgență din Iași (SRU), descris ca fiind una dintre cele mai semnificative investiții din infrastructura medicală din regiunea Moldovei în ultimele trei decenii. Acesta a declarat că lucrările la acest spital continuă în ritm accelerat, alături de alte proiecte de amploare, cum ar fi autostrada A7.

„Viitorul Spital de la Iaşi înseamnă o investiție totală de aproximativ 700 de milioane de euro, crearea a 3000 de noi locuri de muncă și servicii medicale de nivel european, de care vor beneficia pacienți din toate județele regiunii, inclusiv cei din Bacău,” a declarat Benea, subliniind rolul crucial pe care această unitate medicală îl va avea în dezvoltarea sistemului de sănătate din Moldova.



Benea a amintit, de asemenea, participarea sa la deschiderea șantierului SRU pe 19 aprilie, alături de președintele Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS), Adrian Popa. În cadrul acelei vizite, europarlamentarul a subliniat implicarea importantă a băcăuanilor în dezvoltarea spitalelor, atât în Bacău, cât și în Iași, și a lăudat performanțele lui Popa în transformarea ANDIS într-un actor esențial al realizării marilor proiecte medicale.

„Este notabil și meritoriu faptul că Adi, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Bacău, performează la conducerea ANDIS, instituție care, dintr-un jalon în PNRR, s-a transformat rapid într-o organizație cu capacitate administrativă dovedită, devenind vehiculul prin care se construiesc spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova,” a adăugat Benea.

Europarlamentarul a subliniat că, în timp ce multe guverne anterioare doar au vorbit despre aceste spitale, actuala guvernare PSD, alături de Ministerul Sănătății și ANDIS, le transformă în realitate. „Pe bune,” a concluzionat Benea, sugerând că proiectele nu mai sunt doar promisiuni, ci au început să prindă contur.

Aceste investiții masive în infrastructura medicală și de transport, precum SRU Iași și autostrada A7, reflectă angajamentul guvernului de a transforma Moldova într-o regiune mai dezvoltată, cu acces mai bun la servicii esențiale și oportunități economice.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img