15 noiembrie 2024

Cutremurător! O româncă, condamnată la moarte de medicii din Bacău, a fost salvată miraculos în Turcia

Drama trăită de Crina Ostace (56 de ani) pare desprinsă dintr-un scenariu de groază, dar este crunta realitate pentru mulți români care se confruntă cu sistemul de sănătate din România. Diagnosticată cu cancer în 2021, Crina a primit vestea devastatoare la sfârșitul anului trecut: boala recidivase și, conform medicilor oncologi din Bacău, nu mai avea decât cinci luni de trăit, scrie DigiTV.

„Nu vreau să mor!”



Când medicii i-au spus să-și „pună lucrurile în ordine”, Crina a ieșit din spital în stare de șoc, strigând disperată în fața tuturor: „Nu vreau să mor!”. Dar acolo unde medicina românească a închis ușa speranței, Crina a decis să nu renunțe.

Cu sprijinul oamenilor de bună credință care au donat bani, Crina a plecat în Turcia, unde a găsit nu doar un tratament salvator, ci și o atitudine complet diferită. „Nu s-a rostit cuvântul «moarte». M-au încurajat să continui să lupt, să merg la serviciu, să-mi văd de viață”, mărturisește ea.

Lupta cu un sistem nepăsător

În timp ce medicii din Turcia au intervenit rapid, în România, Crina a fost nevoită să înfrunte un sistem birocratic opac. Tratamentul de care avea nevoie costă 4.000 de euro pe lună – o sumă colosală pentru majoritatea românilor – iar statul nu decontează aceste medicamente. De ce? Pentru că un ordin promis de Ministerul Sănătății zace nesemnat de șase ani!

„Statul ne ajută să murim”

Cu o durere în glas, Crina acuză autoritățile: „Parcă ne ajută să murim. Nu le place să vadă că oamenii trăiesc și câștigă lupta cu boala.” Este dureros că, în propria țară, Crina trebuie să lupte în instanță pentru dreptul la viață. A dat în judecată Guvernul României, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Sănătate, dar procesul este abia la început.

România, cimitirul speranțelor pierdute?

Reacția spitalului din Bacău este aproape revoltătoare. Spitalul a oferit scuze seci, invocând „o deficiență de comunicare”. Între timp, pacienți ca și Crina mor cu zile din cauza nepăsării statului. „Ne pare rău pentru situația creată, dar ne bucurăm că a reușit să supraviețuiască”, a spus spitalul. Dar pentru Crina și pentru cei care continuă să sufere, aceste scuze nu aduc alinare.

O luptă pe viață și pe moarte

Crina nu este singura. În România, peste 650 de procese au fost câștigate împotriva statului de către pacienți care au avut curajul să-și ceară dreptul la viață. Și totuși, deși justiția pare de partea lor, autoritățile continuă să întârzie măsurile.

Crina continuă să lupte, dar povestea ei este un semnal de alarmă pentru toți românii care se confruntă cu sistemul medical deficitar. „Toți avem dreptul la viață”, spune ea. Dar ce faci atunci când chiar cei care ar trebui să te ajute să trăiești par să-ți semneze condamnarea la moarte?

Tragic, revoltător și incredibil! Povestea Crinei Ostace nu este doar despre cancer, ci despre supraviețuire într-un sistem bolnav care pare că a uitat să-și protejeze propriii cetățeni.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014