9 octombrie 2024
ActualitatePeste 20.000 de pelerini s-au închinat la racla Sfintei Parascheva în doar...

Peste 20.000 de pelerini s-au închinat la racla Sfintei Parascheva în doar 24 de ore!

Mii de oameni s-au adunat în capitala Moldovei pentru a se închina la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cel mai mare pelerinaj ortodox din România! Peste 20.000 de suflete pline de credință au așteptat înfrigurate, dar pline de speranță, să-și pună dorințele în mâinile sfintei ocrotitoare.

8 ore de așteptare și nervi de oțel!



Deși mulți au venit cu speranța că vor scăpa repede, pelerinii au avut parte de ore întregi de stat la cozi interminabile. Maximul? 8 ore de așteptare pentru a ajunge în fața raclei! Dar pentru credincioși, nici frigul, nici oboseala nu au contat. „E un efort pe care îl facem pentru binele nostru și al familiei”, spune o doamnă în vârstă, cu o lumânare în mână și lacrimi în ochi.

Ambulanțe în alertă: 33 de persoane au avut nevoie de ajutor!

Ca la orice eveniment de asemenea amploare, problemele de sănătate nu au întârziat să apară. Nu mai puțin de 33 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, din cauza oboselii, frigului sau a altor afecțiuni ușoare. Două persoane au fost transportate de urgență la spital pentru investigații suplimentare, dar, din fericire, starea lor este stabilă.

Organizatorii fac apel la răbdare și respect!

Cu o mulțime atât de mare, tensiunile sunt inevitabile. De aceea, organizatorii și forțele de ordine îi roagă pe pelerini să dea dovadă de înțelegere și să respecte măsurile impuse. „Pe unele tronsoane, coada poate să se miște mai lent, dar este esențial să păstrăm calmul”, spun autoritățile.

Pregătiți-vă pentru orice!

Meteorologii anunță vreme capricioasă, iar pelerinii sunt sfătuiți să vină echipați cu haine groase, pelerine de ploaie și provizii. De asemenea, este recomandat să aveți la voi apă și mâncare, deoarece timpul de așteptare poate depăși chiar și 14 ore! „Am stat deja 6 ore și mai am de așteptat… Dar nu mă dau bătută, vin în fiecare an!”, spune Maria, o credincioasă de 45 de ani, care a venit tocmai din Botoșani.

Jandarmeria, pe fază!

Forțele de ordine sunt peste tot, gata să intervină în orice situație. Echipele de jandarmi patrulează constant și sunt pregătite să răspundă nevoilor credincioșilor, fie că este vorba de îndrumare sau intervenții rapide. „Ne dorim ca acest eveniment să se desfășoare fără incidente majore”, declară un reprezentant al Jandarmeriei Române.

Un sfat pentru toți participanții: aveți grijă de voi și de cei dragi!

Dacă sunteți printre pelerini, nu uitați să vă aduceți baterii externe pentru telefoane, apă, și să fiți atenți la copii și vârstnici. În cazul în care vă rătăciți de grup, nu ezitați să cereți ajutor voluntarilor sau forțelor de ordine.

Pelerinajul continuă, iar credincioșii nu se lasă!

Chiar dacă începutul a fost cu provocări, nimic nu pare să-i oprească pe cei care vin să se roage la Sfânta Parascheva. E doar începutul! Sute de mii de oameni sunt așteptați în următoarele zile, iar organizatorii promit să facă totul pentru ca pelerinajul să se desfășoare în siguranță.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img