9 octombrie 2024
CulturăPoezie cu eșarfă roz în Bacău

Poezie cu eșarfă roz în Bacău

Asociația SOFI Roz (ASR) organizează, în Bacău, sâmbătă, 12 octombrie, ediția a treia a recitalului poetic „Poezie cu eșarfă ROZ”, pentru a marca astfel „Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân”, celebrată în octombrie în fiecare an. 

Evenimentul va avea loc la sediul ASR (str. Tipografilor nr. 4 Bis, Bacău), iar recitalul va fi susținut de poetele Mihaela Băbușanu, Florentina Stanciu și Silvia Miller – membre ale Uniunii Scriitorilor, Filiala Bacău, și Rodica Dascălu și Daniela Huțu – membre ale ASR.



Inițiativa acestui eveniment aparține poetelor Mihaela Băbușanu și Rodica Dascălu, care, de comun acord cu președinta ASR, Mioara Spiridon, au pus în aplicare acest demers și lor li s-au alăturat, pe parcurs, alte poete băcăuane.

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor de risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârste între 50 și 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11,43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa apar la femei cu vârsta sub 44 de ani, 54% la femei vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor apar la femeile peste această vârstă.

Campania de conștientizare cu privire la cancerul de sân este simbolizată de o panglică roz, un simbol folosit în întreaga lume. Originară din Statele Unite, panglica reprezintă lupta femeilor împotriva cancerului la sân. A fost aleasă ca semn de susținere și exprimare, iar culoarea sa întruchipează „feminitatea, blândețea, veselia și evocarea sănătății, tot ceea ce cancerul nu este”.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img