9 octombrie 2024
ActualitateBilanțul lunar al salvatorilor băcăuani: Intervenții esențiale în septembrie

Bilanțul lunar al salvatorilor băcăuani: Intervenții esențiale în septembrie

În luna septembrie, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au desfășurat o activitate intensă, intervenind în nu mai puțin de 857 de evenimente care au necesitat sprijin operativ. Aceste misiuni au variat de la stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat până la salvarea persoanelor din medii ostile vieții și gestionarea altor urgențe critice.

Din totalul intervențiilor, pompierii băcăuani au acționat pentru lichidarea a 54 de incendii și 14 arderi necontrolate. De asemenea, au gestionat 33 de misiuni pentru asistența persoanelor, au salvat animale în șase situații de urgență, au desfășurat două intervenții pentru descarcerare și au participat la 121 de misiuni în sprijinul comunităților locale. Echipajele SMURD au fost implicate în 454 de cazuri care au necesitat asistență medicală de urgență.



Pentru a îmbunătăți eficiența și timpii de răspuns, subunitățile au efectuat 165 de recunoașteri în obiectivele din zonele de intervenție, verificând sursele de alimentare cu apă, căile de acces și alte elemente esențiale pentru o intervenție rapidă și sigură. De asemenea, în luna septembrie, au fost organizate opt exerciții cu forțe și mijloace în teren, menite să pregătească echipajele pentru misiunile complexe care le așteaptă.

În ceea ce privește cauzele incendiilor din această perioadă, cele mai frecvente au fost focul deschis în spații deschise (12 cazuri), instalațiile electrice defecte (11 cazuri) și focul deschis în spații închise (6 cazuri).

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău își menține angajamentul de a proteja viețile și bunurile cetățenilor, continuând activitățile de prevenire a situațiilor de urgență și intervenția operativă în fața oricărei amenințări.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img