4 octombrie 2024
ActualitatePovești de viață: Nea Gheorghe din Satul Seniorilor Milly a împlinit 100 de...

Povești de viață: Nea Gheorghe din Satul Seniorilor Milly a împlinit 100 de ani

Astăzi a fost mare sărbătoare în Satul Seniorilor Milly de la Buhuși. De Ziua Recoltei, dar și cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, care s-a sărbătorit pe 1 octombrie, beneficiarii Satului, alături de personalul de aici și o parte din echipa FSC Bacău și a altor oaspeți, s-au bucurat de o zi de excepție. Pe lângă programul artistic bogat, care a adus voie bună tuturor celor prezenți, ziua de 3 octombrie a adus și un motiv special de bucurie. Gheorghe Aioanei, beneficiar la Satul Seniorilor Milly a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani.

Găzduit în acest asezamant încă din aprilie 2018 Gheorghe Aioanei rememorează momentele care i-au definit existența, cu o inimă plină de recunoștință pentru anii petrecuți în familia Milly.



Nascut în data de 3 octombrie 1924 în orașul Buhuși, fiul unei familii cu trei băieți și două fete, a ajuns la frumoasa vârsta de 100 de ani cu multe amintiri și multa experiență de viață.

Căsătorit cu Maria în anul 1948, au avut împreună o fată și un băiat. Acum se poate mândrii că este bunicul a doi nepoți minunați. În anul 2000 soția a decedat lăsând în urmă multă tristețe și singurătate. Copiii i-au fost alături și l-au încurajat în toate alegerile sale.

Luna februarie a anului 2018 a venit cu un incident neplăcut, nea Gheorghe suferind o fractură trohanteriană stanga iar familia a decis să îl aducă în cadrul centrului de la Buhuși pentru a beneficia de tot sprijinul și îngrijirea necesară. În anul 2019 a solicitat retragerea din program în luna aprilie dar despărțirea de colegii din cadrul căminului nu a durat decât păna în luna august când a revenit deoarece nu se adaptase la domicliu.

În cadrul centrului rămăsese Ioana, o prietenă de suflet cu care zilnic își împărtășea bucuriile și tristețile. Revederea a fost un moment încărcat de emoții și multe lacrimi. Prietenia, afecțiunea și respectul reciproc sunt încă prezente și în ziua de astăzi.

„Am rămas aici din 2018 deoarece am găsit liniște, iubire, afecțiune, o vorbă bună și mult profesionalism. Am găsit un suflet drag cu care să îmi alin anii bătrâneții. Satul Seniorilor a devenit pentru mine un refugiu liniștit, unde mi-am găsit confortul unei vieți tihnite. Fiecare zi are o semnificație aparte, pentru că îmi amintește să mă bucur de familia de suflet pe care am descoperit-o în acest loc”, ne-a spus Gheorghe Aioanei.

Povestea lui nea Gheorghe este una despre speranță, acceptare și înțelepciunea dobândită de-a lungul anilor. „Satul Seniorilor Milly nu este doar un loc în care să îmbătrânești, ci un loc în care să trăiești cu adevărat”, spune el, cu ochii strălucind de amintiri prețioase.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img